Egy amerikai és egy spanyol hölgy találkozik a US Open második fordulójában. Suarez Navarro (a spanyol) jelenleg 16. a világranglistán, Vandeweghe (az amerikai) a 38. helyen tanyázik. Suarez Navarro 25 éves, Vandeweghe 22. Előbbi élete formájában van, 42 meccset nyert, 19-et veszett idén, míg Vandeweghe 26 győzelem mellett 16 vereségnél tart.
Mindketten nagyon jó formában vannak, jó kis meccsre van kilátás. Suarez Navarro jobb képességű játékos, akinek ez a kedvenc borítása, úgy gondolom, minimum egy szinttel az amerikai felett van. Az első körben mindketten 2-1-re nyertek, Suarez Navarro Tomljanovic, Vandeweghe Vekic ellen.
Suarez Navarro mozgékonyabb, jól variálja a játékát, a női mezőnyben kuriózum az egykezes fonák, az övé elég hatékony is. Vandeweghe jóval magasabb (185 centi) és szebb is (képünkön ), de nem szervál annyira jól amennyire ilyen mérettel kellene.
Eddig egyszer találkoztak egymással. 2013-ban, a US Openen, a legjobb 64 között – azaz pontosan ugyanolyan körülmények között, mint ahogyan ma összecsapnak. Nem ragozom tovább: azt a meccset Suarez Navarro magabiztosan, 6-4, 6-3 arányban nyerte, ma nagyjából ugyanezt várom. Suarez Navarro képzettebb játékos, a győzelmében biztos vagyok, szerintem 2-0-ra nyer, de csak a sima kimenetel megfogadását javaslom a női tenisz kiszámíthatatlansága miatt.

 

Végeredmény: 3-6, 3-6 => NYERT!