GYIK

Gyakran ismétlődő kérdések

1. Fogadás technikai alapfogalmak értelmezése:

1x: dupla esély (hazai vagy döntetlen)
x2: dupla esély (döntetlen vagy vendég)
AH: ázsiai hendikep
EH: európai hendikep
clean sheet: kapott gól nélküli meccs
DNB 1: draw no bet (~ nincs fogadás döntetlenre). X esetén a tét visszajár opcióval fogadunk a hazaiakre
DNB 2: draw no bet (~ nincs fogadás döntetlenre). X esetén a tét visszajár opcióval fogadunk a vendégekre
kétesély: H vagy V kimenetel lehetséges (~ a mérkőzés végző győztesére vonatkozik, hosszabbítással és büntetőpárbajjal együtt)
háromesély: H, D, V kimenetel lehetséges (~ csak a rendes játékidőre vonatkozik)
győztes: a mérkőzés végső győztesére vonatkozik, hosszabbítással és büntetőpárbajjal együtt
push: tét visszajár
underdog: a fogadó irodák által (szorzónyilag) „esélytelenebbnek” tartott fél

Miért van egyes fogadó irodáknál megcserélve a 2 csapat az amerikai sportágak esetében? Mert az USA-ban az ellenfél tisztelete jeléül hagyományosan úgy olvassák ki a párosításokat, hogy mindig a vendég gárdát említik előbb oly módon, hogy: „X látogat Y-hoz”. Ezáltal bizonyos bukiknál is az idegenben lévő felet írják előre. Mi viszont mindig azt, amelyik otthon játszik! Érdemes erre nagyon odafigyelni, amikor megteszitek a tétjeiteket, nehogy véletlen belekeveredjetek!

Hogy lehet átláthatóbbá tenni a prémium csoportok adattartalmát? Minden tippet tartalmazó táblázatunk adattartalma sorba rendezhető az oszlopok fejléceire kattintva. Tehát tetszőlegesen lehet választani akár pl. a publikálás dátuma vagy a fogadási határidő szerint az elemzéseket. Így mindenki eldöntheti, hogy számára melyik faktor a fontosabb és mi alapján szeretné fontossági sorrendbe állítani az ajánlásaink, ami által rögtön világossá válik, hogy mondjuk melyik opciót kellene / lehetne még megraknia.

2. Mit jelent a „TTBK”?
A Tippmix Tanácsadó Baráti Kör. rövidítése. Ez egy profi sportfogadóknak kialakított prémium szolgáltatás, amelynek keretében Sok éves sportolói illetve gambler (~ fogadás, póker, kaszinó, stb.) tapasztalattal rendelkező tipster-eink megbízható külföldi forrásokra alapozva komoly szakmai elemzésekkel látják el az érdeklődőket.

3. Kik alkotják a csapatot? Mióta foglalkoztok a szakmával? Milyen sportágakból ajánlotok opciókat?
https://ttbksport.com/rolunk/

4. Hogyan lehet megbizonyosodhatni róla, hogy ez valóban egy hivatalosan működő, legális szolgáltatás?
A vállalkozásunk megtalálható az összes hivatalos cég adatbázisban. A tagdíjad befizetéséről pedig számlát kapsz.

5. Hogyan érkezik meg a számlát?
Kizárólag elektronikus úton küldjük ki, tehát e-mailben fog csak megérkezni.

6. Muszáj megadni a számlázási adatokat (név, lakcím, e-mail cím)?
Igen, mivel a számlaadás számunkra törvényi kötelezettség, így amíg valós adatokat nem szolgáltat valaki a számla kötelező tartalmi elemeinek kitöltéséhez, addig mi sem tudjuk a szolgáltatásunk a rendelkezésére bocsájtani (~ nem fog bekerülni a csoportba, így nem láthatja az elemzéseink).

7. Milyen módon készül a statisztika? Hol lehet nyomon követni az eredményeinket?
A statisztikáinkat egy egyedi fejlesztésű szoftver tartja számon, amely automatikusan frissül minden egyes lejátszott mérkőzés után. A benne szereplő nemzetközi statisztikai mutatószámokat az általánosan elfogadott matematikai képleteik alapján számítja a rendszer. A statisztikáinkba emberi kéz még ha akarna sem tudna belenyúlni, ezzel biztosítva a 100 %-os korrektséget és megbízhatóságot. Az eredményeink külön menüpontban találathatóak: https://ttbksport.com/tipparchivum/

8. Hol lehet csatlakozni a prémium csoportokhoz? Hol lesznek utána megtalálhatóak az elemzések?
https://ttbksport.com/uzlet/ Bejelentkezés után a honlapunk Prémium tippek menüpontjában válnak elérhetővé.

9. Hol lehet ingyenes tartalmakhoz jutni tőlünk?
https://ttbksport.com/bemutato-csoport/

10. Hol lehet elérni minket, ha bármi kérdésed van?
Akár Facebookon ( https://www.facebook.com/ttbksportofficial/ ) , akár e-mailben ( tippmix.tanacsado@gmail.com ), szinte 0-24 -ben működik az ügyfélszolgálatunk. De írhattok Instagramon is: https://www.instagram.com/ttbk_sport/

11. Van valamilyen értesítő rendszerünk? Hogyan lehet feliratkozni rá?
Igen, több féle is: https://ttbksport.com/ertesito-rendszerek/

12. Milyen célt szolgál a Facebookon fellelhető Bemutató csoport és hol lehet csatlakozni?
Mivel a Facebook szerencsejátékokra vonatkozó Közösségi Alapelvei miatt hivatalosan az ő platformjukon már 2017. nyara óta semmit (pl.: tippeket, elemzéseket szelvényfotókat) nem publikálhatunk, így az ottani Bemutató csoport inkább csak egyfajta interaktív chat szoba a Tagjaink illetve az aktívabb Követőink számára. Konkrét fogadási javaslatokat itt ne várjatok, minden tippünk (a FREE és a prémium tartalmaink egyaránt) kizárólag a honlapunkon tesszük közzé! Csatlakozás:   https://www.facebook.com/groups/148350176002506/

13. Milyen bankkártyával lehet nálunk vásárolni? Szükséges hozzá Paypal számla is?
Bármilyen bankkártyával. És egyáltalán nem szükséges Paypal számlával is rendelkezned ahhoz, hogy ezt megtedd. A Paypal csak a szükséges pénzügyi közvetítő közeg a mindkét fél számára maximálisan biztonságos adatforgalomhoz. Amennyiben valaki nem rendelkezik Paypal számlával, annak nincs más dolga, mint egyszerűen továbbléptetni a folyamatot a ” Feliratkozás ” gombra kattintva alul a vásárlás azon pontjánál, ahol rákérdez erre tőle a webshop rendszere.

14. Elfelejtett jelszó esetén mi a teendő?
Egyrészt van lehetőség e-mailben is jelszó emlékeztetőt kérni, de ha az esetleg nem érkezne meg, írj nekünk üzenet és segítünk (~ adunk manuálisan újat).

15. Vannak állandó akcióink / kedvezményeink?
Igen, például a ” TTBK a világ körül” projekt, amelynek részletiről az alábbi videókban tájékozódhattok:

16. Tudunk-e mutatni korábbi szelvényfotókat a munkásságunkról? Lehet küldeni nekünk saját nyertes szelvényfotókat?
Igen, íme: https://ttbksport.com/media/ Igen, ha a mi tippjeink segítségével profitáltok, mindenképp érdemes dokumentálni azt valamilyen formában és eljuttatni hozzánk. Van fenn a Facebook felületünkön ezrekről egy külön fotóalbum, és az oda felkerült legszebb nyertes szelvényfotókat bónusz napokkal szoktuk díjazni.

17. Milyen stratégiával ajánlunk fogadni és miért?
https://ttbksport.com/szisztema/

18. Mekkora összeggel ajánljuk megrakni a elemzéseink? Bankroll menedzsment tanácsadást is végzünk?
A prémium csoportjainkban minden egyes fogadási opcióhoz egyedi mérlegelésű tétajánlást is publikálunk. Segítünk tehát optimálisan beosztani a kasszád is.

19. A tippek értelmezéséhet lehet segítséget kérni?
Természetesen, kérdezni sosem szégyen! De egyébként minden tippünk indoklása előtt feltüntetjük a FAQ rovatban az adott tipp értelmezését; különös tekintettel az egyes ázsiai hendikep illetve játékos specialitás opciókra. A tippjeink a nemzetközi szabványban megszokottak szerint, közérthető jelölések segítségével tüntetjük fel.

20. Minden nap vannak elemzéseink? És naponta vagy havonta kb. mennyi?
Igen, mivel ~ 20 sportággal foglalkozunk párhuzamosan, így nálunk szinte sosincs szünnap. A havi fogadásszámunk nagyjából 300 – 500 db közé tehető; a napi tippszámunk pedig főként kínálat és információ függő, de az egyes csomagjainkban is más és más. Erről részletesebben: https://ttbksport.com/uzlet/

21. Mikor rakjuk ki egy adott nap az elemzéseink?
Ez is kínálat és információ függő. Mindig igyekszünk előre elemezni már az adott sportág / liga esetében a piacok nyitásától kezdve folyamatosan az opciókat, így előfordul, hogy akár napokkal vagy hetekkel is előre adunk tippeket. De amikor meg kell várnunk egy adott meccsel kapcsolatban a végleges sérült listákat vagy a hivatalos kezdőcsapatokat, akkor általában a mérkőzés napján, tehát a kezdő sípszót megelőzően általában 6-12 órával, a dél körüli órákban tudunk tippelni rá.

22. Milyen módon illetve irodáknál fogadunk leginkább?
A tippjeink többsége manapság már a hagyományos papír alapú tippmixen is megfogadhatóak, de mindenkinek azt javasoljuk, hogy lehetőleg regisztráljon inkább egy komolyabb külföldi online fogadó irodához (pl.: Bet365, Unibet, Pinnacle, William Hill, stb.), mert bővebb kínálatnak és a magasabb szorzóknak köszönhetően ott sokkal több profitot ki lehet hozni a szolgáltatásunkból. A statisztikáinkba egyébként a Bet365 és az Unibet aktuális szorzóit alapul véve kerülnek be az opcióink.

23. A tagsági idő felfüggeszthető? Mi ennek a módja?
Igen, tetszőleges alkalommal bármikor megszakítható ideiglenesen a tagság (pl.: ha valaki nyaralni megy, vagy külföldre esetleg olyan helyre utazik, ahol nem fogja tudni elérni az internetet, így várhatóan fogadni sem tud majd), így egyetlen napod sem veszik kárba a tagsági idődből. A felfüggesztés kezdeményezését privát üzenetben / e-mailben jelezd, ekkor kiveszünk téged a csoportból; és ugyanezt kell tenni, amint szeretnél visszakerülni. A jövőben bármikor lehetőséged lesz rá.

24. A tagság lejártáról kapható időben emlékeztető?
Igen, erről több ütemben is kapsz majd tőlünk automata tájékoztató e-maileket, hogy amennyiben szeretnéd, időben meghosszabbíthasd az előfizetésed.

25. Vannak alapszabályaink?
Természetesen, íme ezek közül néhány:

– egy tipp sosem attól „jó” vagy „rossz”, hogy bejött, vagy sem! Sokkal célszerűbb egy adott eredmény vagy egy elemző munkájának kiértékelésekor számításba venni az indoklásban megadott háttér információkat illetve a mérkőzésen történteket, valamint a végeredmény alakulását befolyásoló tényezőket.

– ebben a szakmában csakis hosszú távban szabad gondolkodni! A profi sportfogadás nem egy sprint, ahol 10 másodperc alatt kell megváltani a világot, hanem sokkal inkább egy maraton. Csak a havi, negyedévi vagy éves mérlegek, eredmények, bankroll változás a mérvadó! Azt érdemes értékelni, minősíteni.

– minuszban sosem veszünk ki semmit! Érdemes nagyon óvatosan kezelni az élőben kivehető tét funkciót, mert sokan hajlamosak a drukkolás izgalmától felhevülve több anyagi kárt okozni maguknak vele, mint megspórolni esetleg pár egységnyi tétet!

– mindig csak olyan pénzt kockáztass a sportfogadáson, ami nem fáj, ha esetleg elmegy! Hó végén az utolsó Ft-jaid lehetőleg sose ilyesmire rakj fel…

– az esetleges veszteséget is el kell tudni fogadni! Mindig történhetnek meglepetés eredmények, bírói tévedések, bundák, stb., ezek sajnos kikerülhetetlenek… de a lehető legrövidebb idő alatt igyekezz túltenni magad rajta mentálisan! Különben az a következő fogadásaidra is rányomja majd a bélyegét! Ha ez magadtól nem megy, akkor kérj hozzá segítséget illetve inkább hagyd abba a sportfogadást, mert nem érdemes vele komolyabban foglalkoznod. Ez a dolog nem való mindenkinek.

– sosem szabad dühből, indulatból fogadni! Ezért ha esetleg elmegy egy nagyobb összeg, nem szabad még aznap azonnal megpróbálni egy másik eseményre esetleg még nagy összeget feltenni (hogy siettesd a pénz visszanyerését), mert ebben az állapotban sokszor hajlamosabb az ember rossz döntést hozni!

– a fogadáskor mindig az eszedre (esetleg a megérzéseidre) hallgass, a szívedre sosem! Emiatt pl. a kedvenc csapataidra való átgondolatlan fogadás szigorúan tilos!

– olyan eseményre / sportágra sosem fogadj (magadtól), amit egyáltalán nem ismersz illetve nincs róla semmi infód vagy rálátásod! Minden meccsről, eseményről legalább próbálj meg egy kicsit tájékozódni, utánaolvasni sporthír oldalakon vagy kérj hozzá többet értőtől tanácsot!

– túl sok eseményt (pl.: 3-4 -nél több) sosem játssz meg ugyanazon a szelvényen, mert nem érik meg a felesleges kockázatot (hiába tűnik csábítónak a nagyobb eredő szorzón)! Matematikailag ugyanis tény, hogy a single fogadási szisztémánál hosszú távon nincs nyereségesebb stratégia.

– amit nyersz és tiszta hasznot kiveszel a sportfogadásból, abból mindig lepjétek meg magatokat valami olyasmivel, amire régóta vágytok, hogy úgymond megjutalmazzátok magatokat vagy szeretteiteket az eredményes munkátokért illetve hogy jó emlékkel gondoljatok vissza később a sportfogadásra! 🙂