FAQ: sakk, Tata Steel, Hollandia. A tipp értelmezése, hogy a sakkparti nem döntetlennel ér véget, tehát egyik játékos nyer. Tippmix/Tippmixpro.

Indoklás: A klasszikus, több órás sakkpartikal magában foglaló rangos verseny pihenőnap után folytatódik. A verseny közeledik a végéhez, amelyre hónap végén kerül sor. Ez a két nagymester játszik a legrizikósabban. A meglepetésre tavaly győzedelmeskedni tudó, hazai pályán játszó holland van Foreest tegnapelőtt hozta a 2.40-es oddsot, de egyáltalán nem úgy, ahogy azt vártam. Mindent bele, all-in taktikákat játszik mindkét játékos. A hollandnak eddig a tegnapelőtti, kaotikus meccse volt mindössze az egyetlen döntetlenje, míg a mai azeri ellenfele is a fura nyitányairól vált hírhedté ezen a tornán. Számos nagymester a közvetítéseibe rengeteg hibát vélt felfedezni Mamedyarov játékában, aki nagyon váratlan és sokszor buta taktikákat választ. Csodaszámba megy, hogy eddig több döntetlenje van, mint veresége/győzelme.

Óriási érték van abban, hogy nem lesz döntetlen a parti, ami egyébként a nagymesterek szintjén messze a leggyakoribb eredmény.

Tippünk mellett szól, hogy a holland, aki még az azerinál is támadószelleműbb lesz világossal, tehát a kezdőlépéssel az egész meccs kimenetelét adott irányba terelheti. Vad és változatos meccsre lehet számítani.

végeredmény: 0-1 => NYERT! 🙂