FAQ: a tipp értelmezése, hogy a mérkőzés végső győztesére fogadunk, tehát a hosszabbítás vagy az esetleges büntetőpárbaj is beleszámít a tippünkbe.

Divíziós rangadó, méghozzá a Central-ból. Ma gondoltam rá először, milyen szerencsétlen helyzetben lesz a Pacific győztese. Végigkínlódik egy 82 meccses alapszakaszt, hogy könnyű ellenfelet kapjon a rájátszás első körében, erre jó eséllyel szembejön majd vele egy Minnesota, egy Blues, Nashville, vagy akár egy Chicago… Egyszerűen nem éri meg ott első helyen végezni, nem lepődnék meg, ha jönne pár „meglepő” vereség az élcsapatoknál a vége felé. De ez csak futó gondolat, majd áprilisban foglalkozunk vele részletesebben, ha a végjátékhoz közeledik az alapszakasz.
A Preds tegnap is játszott, nagy bánatunkra kihasználta a Rangers 4 perces rövidzárlatát és 3 góllal eldöntötte a meccset az utolsó harmadban. A Rags vereségének fő oka azonban a botrányos PK (0%) és a szintén gyászos FO volt. A Nashville-re azonban nem jellemző az ilyen jó PP, ezt megelőző 24 emberelőnyüket csak 16,6%-ban használták ki és bulizásuk átlaga is 50% alatti. Nekem ezek a számok azt mutatják, hogy a tegnapi meccsre nagyon rákoncentráltak, ami viszont nem túl jó előjel a mai csata előtt. Nem is szólva arról, hogy a Blues a dallasi kalandot kivéve legutóbbi 5 meccsén mindössze 2 PP gólt kapott. Idén 2 meccset játszottak eddig egymással, mindkétszer St. Louis-i győzelem született, s összességében is jó a Blues mérlege a Centrál riválisokkal szemben, pláne hazai jégen, 5 győzelem mellett csupán 2 vereség. A Nashville viszont eddigi 4 centrálos vendégjátékán csak egyszer tudott győzni, még november elején Minnesotában. A hazai kapuban Allen lesz ma, aki az utóbbi időben (leszámítva a philadelphiai kisiklást) nagyon meggyőző teljesítményt nyújt, a Predsnél viszont várhatóan újra Rinne, aki legutóbbi b2b-s fellépésén 4 gólt kapott, de egyébként is legutóbbi 7 vendégségén 7 vereséggel áll. Ha nem Ő, akkor backupja, Hutton lesz a ketrec előtt, akitől eddigi teljesítményét alapul véve, 90% körüli statisztikára számíthatunk, ami 2-3 gólt jelenthet.
Bár nem szeretek egymás után kétszer ugyanazon csapat ellen fogadni, akárhogy is nézem, számomra ma minden a Blues győzelmét jelzi, így rájuk teszem a pénzem.

4-3 =y NYERT!