FAQ: A szorzót a Bet365-ről választottam. A továbbjutó kiléte ezen a meccsen dől el, döntetlen esetén hosszabbítás következik.

Indoklás: A St. Gallen borzalmasan tért vissza a téli szünet után. A bajnokságban 2015-ben 1-3-4 a mérleg, az utolsó három meccsen három elég nagy zakót kaptak (0-3, 1-3, 1-4). Csak a tökutolsó Aarau ellen sikerült nyerni. Az előző fordulóban a szintén Európa Liga selejtezőért játszó Thun 4-1-re verte meg őket. A télen a legjobbjuk, Lenjani a francia élvonalba igazolt, de a sérülésekkel is vannak problémák: Bunjaku (csatár, 24/5), Besle (22/2 – legjobb védő, csapatkapitány), Tafer (csatár, 19/6 – házi gólkirály) és Rodriguez (szélső, 19/6 – házi gólkirály) játéka ugyanis kérdéses, az előző meccsen egyikük sem játszott. Az edző a sajtótájékoztatón bejelentette, hogy a második számú kapus fog kezdeni.
A Basel messze a bajnokság legerősebb csapata, hétpontos előnyük a Super League-ben nagyon megnyugtató. A figyelemre méltó (vagy inkább szenzációs) BL-menetelés mellett is simán verik a mezőnyt, amiben óriási érdeme van a Vidi korábbi edzőjének, Paolo Souzának (képünkön). Az előző fordulóban egy tekintélyt parancsoló 6-0-val ütötték ki az Aaraut. Legtöbb rúgott és legkevesebb kapott góllal rendelkeznek a bajnokságban. Gashi (csatár, 23/20 – házi gólkirály) egymaga több gólt szerzett, mint az utolsó helyezett csapat (Aarau) összes játékosa a bajnokságban. Sajnos Streller (csatár, 17/10 – csapatkapitány) belázasodott, kérdéses a játéka.

Végeredmény: 1-3 => NYERT!