Indoklás: Franciaország és Dánia kiesésével első számú esélyessé lépett elő az Európa Bajnokságon Spanyolország. A torna során nagyjából minden kedvezően alakult nekik, ma is az elődöntőbe jutott csapatok közül a legjobb ellenfelet kapták meg, ami feküdni fog a játékuknak ugyanis nem számítok rohanós meccsre a mai napon, ami gondot jelenthetett volna a spanyoloknak (majd a döntőben gondot fog ez jelenteni de az majd egy másik elemzés lesz). Mondhatjuk, hogy kiegyensúlyozott teljesítményt nyújtottak végig, ugyan volt 1-2 gyengébb félidő, de ez belefér egy ilyen sorozatterhelésnél, nem lehet ugyanis hiba nélkül lejátszani minden mérkőzést.

Beszéljünk kicsit a horvátokról: Stepancic kiválásával az EB előtt borítékolható lett volt, hogy nem fognak jelentős eredményt elérni ezen a tornán, sőt sokan azt tippelték, hogy még a csoportból sem mennek majd tovább… De azt, hogy elődöntőbe jutnak, senki sem gondolta volna! Tulajdonképpen 1 nagyon jó meccsük volt csupán az EB-n, pont amikor nagyon kellett: a lengyelek ellen ugyanis 11 góllal kellett nyerniük ahhoz, hogy hármas körbeveréssel maguk mögé utasítsák a franciákat, illetve a lengyeleket, és megváltsák bérletüket a legjobb 4 közé. Ez sikerült is számukra, a kézilabda világ pedig azóta is ámul azon a mérkőzésen, soha mégegyszer nem születne az az eredmény, ha újrajátszanák..! Duvnjakon sok fog múlni, de úgy érzem, hogy ő inkább csak szenved, valamint egyszer volt előtte komoly védőfal a franciák személyében, ahol emiatt komolyat is betlizett a csapat… Ezt a spanyol védőfalat erősebbnek érzem még a franciánál is, valamint a padjuk is hosszabb, így ma is csak erőlködést várok a horvát irányítótól. Ma Kopljar előtt sem 190 centis védők fognak állni, hanem rendre 2 méteresek (pl.: Morros), úgyhogy nem várok tőle sem sok gólt, ugyanis nem a technikás játékosok közé tartozik. Nem fogja tudni megoldani a szerepét. A horvát kapusokat sem érzem elég magabiztosnak.

Egy szó, mint száz: nagyon hullámzó teljesítményt nyújtanak a horvátok, valamint a gyengébb / rutintalanabb gárdák ellen ment csak jobban nekik a játék, míg a rutinosabb csapatok ellen csak szenvedtek. Spanyol győzelmet várok a mai találkozótól.

33-29 => NYERT!