Indoklás: A Soton hatodik a tabellán, a CP tizenkettedik, 16 pont van köztük. Érdemes azonban figyelni a tendenciákra. Van egy fogadásom a Southampton végső helyezését illetően, így szinte minden meccsüket láttam, ezért mondom: sokáig nagyon jó focival voltak a dobogón, egyáltalán nem a szerencse miatt álltak ott, ahol. 2015 viszont visszaesést hozott, az eredményekben közepesen, a játékban nagyon. Az elmúlt 5 meccs alapján például 4 megszerzett ponttal csak a 15. helyen állnának, Koeman elvesztette a vonalat, nincs kétszer ugyanaz a kezdőjük. Az is tény, nem kapnak sokat még így sem, a 27 meccsen beszedett 20 találat kiváló. Ennek ellenére a másik oldalt is ismerve azt mondom, 4.5-ért lehet bőven ráció ebben a meglátásban.

Mert mi történik a londoni kiscsapattal? A Palace bizony Pardew érkezése után megtáltosodott. Sokan elkönyvelték őket kiesőnek, aztán a remek Pardew szerződtetésével megfordult minden, sok gólt lőnek, sok pontot szereznek, jó nézni őket. Már 8 pontra vannak a kiesést jelentő 18. helytől, a legutóbbi tíz meccs alapján beférnek az első tízbe. És akkor nézzük azt, hogyan megy nekik a góllövés, vegyük mondjuk figyelembe az idei tétmeccseiket, felsorolás következik.

West Ham idegenben, 3-1-es győzelem, a forduló előtt 12 ponttal van több a WHU-nak. Arsenal otthon, 1-2, 22 lövés, 53 százalékos labdabirtoklás a köztudottan sok passzos Arsenal ellen. Liverpool otthon (kupa), 1-2, ők vezettek. 1-1 otthon a Newcastle ellen. győznek 1-0-ra a Leicester vendégeként. megveri őket otthon 1-0-ra az Everton, de itt is 13 lövés, 55 százalékos labdabirtoklás. FA-kupa a Southampton (!) otthonában, 3-2 a CP javára. Burnley idegenben, 3-2 a CP javára. Tottenham otthon, 2-1 a CP javára, 21 lövés. FA-kupa idegenben, 4-0 a CP javára egy alacsonyabb osztályú csapat ellen. 0-0 az Aston Villa otthonában.
Mit akarok ebből kihozni? Hogy ez a csapat jó, bátran felvállalja a támadást. 11 meccs idén, 19 szerzett gólt, betaláltak kétszer a Tottenham hálójába, kupameccsen 3-szor a Sotonéba, 1-szer, 1-szer az Arsenalt és a Liverpoolt is mattolták.
A tendenciák alapján (a Soton zuhan, a CP hetek óta megbízhatóan, kicsit erőn felül is megy) én ma simán kinézem a vendég pontszerzést, egy 2-2 nem is lenne akkora meglepetés, s akkor már behúztunk egy szorzót 4.5-ért. Lesz egy fontos hiányzója a vendégeknek, a jó formában lévő Murray eltiltott, de meg fogják oldani a pótlását.

Összegzés: ilyen szorzóért kötelező megpróbálnunk!

Végeredmény: 1-0