FAQ: labdarúgás\Bajnokok Ligája – F csoport\Mérkőzésen belül: Játékos piac.

Indoklás: A Shakhtar Donetsk alaposan meglepett mindenkit azzal, hogy laposra verte a Lipcsét. Ezt a 4:1-es győzelmet senki el nem veheti már az ukrán csapattól. Elvileg a csoportkör 2. mérkőzésén papíron gyengébb ellenfél következik a Celtic. A skót csapatot nem tudom miért hozták ki a bukik ekkora favoritnak, mert oké, hogy megy a skót bajnokság és az ukrán klubból sok légiós távozott, de aki maradt az viszont, szívét, lelkét kiteszi a pályára.

A Shakhtar új csillagára Mykhaylo Mudryk-ra érdemes lesz újból odafigyelni. Lipcsében 4 gólból 1-et ő szerzett és mellette adott 2 gólpasszt. A 21 éves balszélső tele van önbizalommal, és szerintem a Celtic ellen is lesz lehetősége a kaput támadni. Ezért nagyon meglepett a 2,75-ös szorzó, amit a skótok ellen kapott.

Mudryk fő jellemzői: (Az ukrán Neymar)

  1. villámgyors szélső
  2. gyorsulása kitűnő
  3. mozgékony
  4. labda nélkül is nagyon aktív
  5. Cselezési készsége kiváló: Mudryk 90 percenként nagyobb mennyiségű dribbelést (cselkísérlet) próbált ki, mint bármely más játékos az ukrán élvonalban (11.15), (20/21 stat).
  6. Kreativitás: Ami a kreativitást illeti, Mudryk 1,13-as xA-t ért el a 2020/21-es szezonban

Jelenleg olyan csapatok versenyeznek érte, mint az Arsenal és az Everton. Valószínű, ha tovább folytatja a remek szériáját januárban már top bajnokságban láthatjuk. Talán vele kapcsolatban kicsit vakon vannak az irodák, ezt próbálom meg kihasználni. Egy kaput eltaláló lövés csak összejön neki a Celtic ellen.

végeredmény: Mudryknak több kapura lövése volt, még gólt is szerzett => a tipp NYERT! 🙂