FAQ: a tipp értelmezése, hogy a 1,5 gólos hendikeppel fogadunk a Real Sociedad sikerére, tehát a Barcelona maximum 1 góllal fog nyerni. A tipp csak akkor veszít, ha a Barca 2 vagy több góllal nyer, minden más esetben mi nyerünk. A legjobb odds Marathonbeten érhető el.

Indoklás: a tipp alapgondolata, hogy véleményem szerint a Barcelona egyáltalán nem fog nyerni, nem hogy 1 góllal. Hogy mire alapozom mindezt?
– a Barcelona hagyományosan rosszul teljesít a különböző válogatott és téli szünetek után, évek óta nem sikerül ezeken a meccseken nyerniük.
– a San Sebastian stadion hagyományosan egy nehéz terep a katalánok számára, az elmúlt 13 évben mindössze 2 alkalommal nyert itt a Barca, 4 Sociedad siker és 3 döntetlen mellet.
– a Barcelona háza táján eléggé áll a bál, mondjuk főleg szervezeti szinten. A klub fellebbezését a héten elutasította a CAS a rá vonatkozó átigazolási tilalmat illetően, így a Barca még legalább 1 évig nem vehet senkit. A botrány miatt több fontos vezető, például a sportigazgató állása is kockán forog, a klub volt elnökére pedig akár még börtön is várhat… Ezen kívül a Barca B is eléggé mélyrepülésben van a másodosztályban, még az is lehet, hogy szégyenszemre kiesnek majd év végén, így a vezetőedző, Eusebio a felmondáson gondolkodik. És hogy mindennek mi köze a mai meccshez? Mindössze annyi, hogy a klubnál nem nyugodt pihenéssel, hanem stresszes konfliktushelyzetekkel teltek az ünnepek, ami nyilvánvalóan kihathat a játékosok felkészülésére is.
– a csapat legutóbbi idegenbeli meccsein eléggé szenvedtek a bajnokságban. A Getafe (0-0) ellen például szinte kapura lövésük sem volt, igaz a szakadó eső által feláztatott talaj alkalmatlan is volt a profi sportra… Ezelőtt a Valencia (0-1) és az Almeria (1-2) ellen is csak nagyon szűken tudtak nyerni, a Real Madridtól pedig egyenesen kikaptak (3-1), a ligában tehát már 3 hónapja nem tudtak vendégként elsöprő játékot produkálni.
– Neymar továbbra is sérüléssel küzd, nincs nevezve az előre várható kezdőcsapatba, amely a következőképp néz ki:
Bravo – Alba, Mascherano, Pique, Montoya – Iniesta, Rakitic, Busquets – Pedro, Suarez, Messi.

És hogy a Sociedadról is essen néhány szó, a csapat ugyan nagyon rosszul kezdte a szezont, és egy ideig még kieső helyen is tartózkodott, de mióta Carlos Vela (6 gólos – képünkön) visszatért a csapatba, azóta némileg megtáltosodtak. A klub láthatóan nehezen viselte Griezmann elvesztését és az Európa Ligával járó nyári kettős terhelést a felkészülési szezon alatt. A gárda azonban novemberre összeszedte magát, azóta 3 GY – 4 D – 1 V a mérlegük, aki kifejezetten előrelépésnek számít. Különösen az Atletico Madrid legyőzésére, valamint a Bilbao leikszelésére lehetnek büszkék. Ami azonban még szembetűnő, hogy amikor ki is kaptak, akkor is általában szorosan, a Villareal (0-4) elleni kiütést leszámítva mindig maximum 1 góllal, így azt gondolom ma is jók lehetnek egy szoros eredményre.

Összefoglalva: bár az idei Barcelona fényévekkel jobb papíron a Sociedadnál, a mai meccsen még a katalán győzelmet is bravúrnak tartanám, a több gólos vendég sikert pedig elképzelhetetlennek. Éppen ezért bátrabbaknak legszívesebben az (1x) kétesélyt javasolnám (odds: 3,66), de tekintve, hogy a fogadók ennyire felül árazták a baszkokat (odds: 10,50), nem muszáj kockáztatnunk, mert még a 1,5 gólos hendikep támogatással is bőven jó oddson fogadhatunk a mérkőzésre.

Tippem: 1-1, 1-2, 2-1

Végeredmény: Real Sociedad – Barcelona 1-0 => NYERT!