Indoklás: a bukmékerek szerint Odesnik egy hangyányival esélyesebb, én viszont semmit nem tudok mondani, ami ne szólna ellene. Nézzük a két játékost: Odesnik 28 éves, amerikai, jelenleg 180. helyen áll a ranglistán. Már nem fiatal, de korábban sem ért el kiemelkedő eredményeket, utoljára 2009-ben volt top százas, azóta sem sikerült megközelítenie a legjobbját jelentő (77.hely) pozíciót. A formájáról sem sok jót tudok elmondani, a két legutóbbi Challengerén is egy Rolatól jóval gyengébben rangsorolt versenyzőtől kapott ki. Igazán rémisztő lehet számára, hogy két hónapja még a világranglista-469. helyezettől is sikerült vereséget szenvednie… Nem meglepetés ezek után: senkit nem vert meg idén abból a top 100-ból, amelynek Rola is tagja jelenleg.

Nézzük, mit érdemes tudni a szlovén Blaz Roláról (képünkön). Odesniknél 13 centival magasabb, 5 évvel fiatalabb versenyző, aki pályafutása eddigi legeredményesebb szakaszában tart. 88.most a ranglistán, 80. a legjobbja, nem nagy merészség kijelenteni: lesz még jobb is. Láttam múlt héten Cincinattiban, és jó benyomást tett rám. Szerencsés vesztesként került a főtáblára, ahol szettet lopott Benneteau ellen a 32-be jutásért – ez azért is nagy szó, mert a francia utána elődöntőt játszott, ahol többek között Wawrinkát is megverte. Rola eredményeit nézve egy valami azonnal szembetűnő: azért került be a top 100-ba, mert a mögötte lévő versenyzőket, a 100-250 közöttieket nagyon magabiztosan verte; ugyanakkor van már idén több top százas skalpja (Delbonis – 55., Sela – 69., Ramos-Vinolas – 87., Gimeno-Traver – 93.) is.

Összefoglalás: Rola jelenleg egy szinttel jobban teljesít, s képes bravúrokra is, több nála magasabban rangsorolt teniszezőt vert meg idén, mint fentebb láttuk, a gyengébbeket pedig magabiztosan intézi el. Odesnik pont az a kaliber, akit meg kell vernie – az amerikai nem nyert idén Rola-féle teniszező ellen, gyengébbektől viszont becsúszott egy-egy vereség. A szlovén jóval magasabb az amerikainál, jobban szervál, kemény pályán ez szintén előny. A közönség Odesnik mellett áll, de ennek nem lehet akkora szerepe, mint a fentebb említetteknek. Jó az odds, bátran ajánlom a Rola-győzelmet.

 

Végeredmény: 6-7, 3-6 => NYERT!