FAQ: női kézilabda EB. A tipp eredeti publikálási dátuma a prémium csoportban: 2022.11.03.

Indoklás: A gólkirályi címhez hasonlóan az MVP címre is abszolút esélyes nálam a norvégok állócsillaga, Henny Reistad. Sőt, talán ez a piac még jobban tetszik, mint a gólkirályi cím… itt nincs benne az a faktor, hogy valamelyik “kis”csapat gólfelelőse megszórja magát a csoportkörben… Reistad-ról pedig sok mindent leírtam a gólkirályi címről szóló posztban, ami mind mind releváns ide is… Rengeteg játékpercet várok tőle az ott leírtak alapján, és ahogy már a VB-n is, itt is meghatározó szerepe lesz a torna favoritjának a játékában.

Az oddsok alapján Malestein itt is rivális, de azt gondolom, neki max a gólkirályi címre lehet esélye, nem tudom elképzelni Malesteint MVP-ként… illetve a hollandokat sem, EB-győztesként… márpedig itt jó eséllyel az aranyérmes (de minimum döntős) csapatból kapja majd valaki ezt a címet. A norvégok közül ott van Nora Mörk is a favoritok között, de azt hiszem Reistad el fogja homályosítani Mörk teljesítményét is… Na meg ugye Mörk azért X db műtét után ma már egészen máshogy fickándozik, sokkal kevesebb az egyéni bravúroskodás, és kicsit talán többet vállal előkészítő szerepet, mint korábban… Illetve az sem mindegy, hogy őt rengeteget kell majd cserélni… Télen a VB-n egyébként Nze Minko kapta az ezüstérmes francia csapatból, de én már akkor is Reistadnak adtam volna, aki a döntőben 6 góljával vezette aranyra a skandinávokat.

Azt gondolom, ha a gólkirályi címről le is csúszna Henny, az MVP titulust abban az esetben jó eséllyel neki ítélhetik majd! Persze a norvég válogatott totális betlije közbeszólhat, de erre kicsi sanszot látok.

Tipp: MVP cím: H. E. Reistad – 6.00 (Unibet)

*Fogadási határidőnek az első meccs kezdési időpontját adtam meg, de lehetséges, hogy később, a verseny közben is fogadható lesz ez a piac… Akár érdemes lehet majd a torna közben a Bet365 és az Unibet kínálatában is megnézni.

**MEGJEGYZÉS: Azt szeretném még jelezni, hogy a két címet nem fogják odaadni egy játékosnak, legalábbis kirívó eset lenne! De ezeken a szorzókon kötelező bet Reistad… mert bizony az is meglepetés lenne, ha ezen a tornán különdíj nélkül maradna!

végeredmény: Henny Reistad kapta a torna legjobb játékosa címet => a tipp NYERT! 🙂