Indoklás: Fogynak a védők New Yorkban! Menjünk szépen sorban: John Moore még 4 meccset ki fog hagyni eltiltás miatt, Ryan McDonagh bal válla a Winnipeg ellen sérült meg E. Kane bodycheckje után így kénytelen 3-4 hetet kihagyni. Kevin Klein szintén a Winnipeg ellen dőlt ki, neki kevésbé komoly a sérülése de még így se fog játszani a Blues ellen, Dan Boyle eddig sérült volt, viszont ha minden igaz ma este visszatér a kezdőbe. Összesen tehát három fontos védő dőlt ki. Akik egészségesek: Girardi, Staal, Hunwick, Kostka, utóbbi azonban már alapból kényszermegoldás hiszen Ő Moore helyett került be a keretbe, egyébként a tartalékok között lenne. Girardi már a Winnipeg ellen is 35 percet játszott, ami brutálisan soknak mondható – meg is döntött egyéni rekordját ami a pályán töltött perceket illeti. Sok szerepet kapott Staal és Hunwick is, ezt viszont nem lehet bírni fizikailag meccsről meccsre. Fel is hívtak két fiatalabb védőt a nagycsapatba, névszerint Conor Allent és Dylan McIlrathot a farmcsapatukból. Meglehetősen lyukas lesz tehát a védelem, Boyle visszatérése a lehető legjobbkor jött de még így is nagyon kevésnek tűnik a Blues ellen. Különösen ha hozzátesszük, hogy Henrik Lundqvist ma pihenőt kapott, tehát a cseréje Talbot fog kezdeni a Rangersben. Idén eddig 2 meccs jutott neki, azokon 88% körül védett, ez édes kevés egyelőre. Támadósorban Stepan játéka továbbra is nagyon hiányzik, már elkezdte az egyéni edzéseket de játékra még nem alkalmas.

St. Louisban (képünkön) is akadnak hiányzók, de itt még azért orvosolhatónak tartom a problémákat. Az új igazolás Stastny még ezt a meccset ki fogja hagyni, de nem játszott Ő egyelőre olyan formában hogy ne tudnák pótolni. Rajta kívül mindenki egészséges, egyedül Reaves az aki még nem 100% hogy játszani fog, mert kapott egyet a Colorado ellen de mivel el is utazott a csapattal New Yorkba(tehát vélhetően fog játszani) és egyébként is egy 4. soros támadóról beszélünk, így Ő sem annyira tényező. A kapuban az első számú jelölt, Elliot fog kezdeni aki 91.9%-os mutatóval rendelkezik hét meccs alatt és 1.97 gólt kapott átlagosan. Lehet még ezen javítani, de nem olyan szörnyű adat ez.
Összegezve tehát a gondolataimat: A Rangers nem az a klasszikus hazai csapat, így a Madison Square Garden sem egy oroszlánbarlang. A Blues a döcögős kezdés után kezd magához térni, négy meccses győzelmi sorozattal érkeznek New Yorkba. Az utóbbi napokban a Rangersnek szellősebb volt a menetrendje, de a már említett lyukas védelem miatt nem hinném, hogy sokkal pihentebbek lesznek a vendégeknél. Különösen szokott menni a Bluesnak ezen a pályán,1998 óta rendre ponttal vagy pontokkal távoztak innen. Ehhez még ha hozzáadjuk a tényt, hogy a védelemben három fontos játékos is hiányozni fog, illetve Talbot fog kezdeni Lundqvist helyett, kifejezetten erős tippnek tűnik a St. Louis győzelme – főleg ilyen oddson. Nálam a nap tippje.

 

Végeredmény: 3-4 => NYERT!