FAQ: amerikai futball, NFL. A tipp értelmezése, hogy a Cowboys legalább 14 pontos különbséggel nyer.

Indoklás: néha el kell rugaszkodni az alap spread-ektől, Jones QB-nak sosem ment igazán a Cowboys ellen (kivétel egyszer 2021-ben még Dalton ellen, de az nem számít, mert ma a Dallasban Prescott fog irányítani).

A tavalyi Dallas védelem top 10 volt minden kategóriában, néhol top3, például: passz védelemben, futás védelemben, sack, ellen, pontok ellen, stb. sorolhatnánk. Az a védelem egyben maradt. Ezen kívül szereztek még jó corner-eket, pl. S.Gilmoret (a legjobb volt a posztján tavaly) illetve a defense line-ba első körben draftolták: Mazi Schmitht; tehát még tovább erősödtek!

A defense line-ok között tavaly már így is ég és föld volt a különbség számokban (pressure ráta: 2. vs. 30., sack ráta: 2. vs. 24., engedett yardok: 2. vs. 24.) és bár valószínű, hogy ekkora differencia idén nem lesz de még így is bőven messze van egymástól a 2 egység! Az tehát biztos, hogy a New York nem fog sok pontot szerezni.

És bár Prescott 15 interception-je tavaly liga első volt, az önhibáján kívülieket számolva csupán a 12. legrosszabb mutatót produkálta. A támadóegységben pedig C. Lamb és B. Cooks nagyon hatékonyak a slot pozícióban, amik hozzásegíthetik ezt a fogadást zöldüléshez. A Cowboys sokszor verte ki a sz.rt is a gyengébb csapatokból a közelmúltban, sokszor láthattunk 35+ pontokat tőlük tavaly is, ez pedig ma simán benne lehet ebben a meccsben egy gyűlölt csoportellenféllel szemben.

végeredmény: 0-40 => a tipp NYERT! 🙂