FAQ: labdarúgás\Nemzetek ligája – A liga\Mérkőzésen belül – Játékos speciálisok.

Indoklás: A júniusi Nemzetek Ligája forduló azt kristály tisztán megmutatta, hogy a nagy nemzetek válogatottjaiban nem lehet megbízni. Először azt gondoltam, biztos véletlenek ezek az eredmények, de pár játékos nyilatkozata alapján kiderült, hogy tévedtem. Több sztár játékosnak ezek a mérkőzések csak felfújt edzőmeccsnek számítanak és nem tudnak 100%-osan felpörögni.

Itt van szeptember és azon gondolkodom, hogy várhatóan megint nem sok „papír” eredmény fog születni. Az egyik oldal azt mondja, hogy a VB miatt mindenki 120%-on fog teljesíteni, hogy kivigyék a tornára, a másik oldal, amit én is osztok, azt mondja, hogy a játékosok többsége sz.rik erre a sorozatra. Amúgy is sűrű a menetrend és ki kockáztatna a VB előtt most egy sérülést? A húzós októberről nem is beszélek, hisz a sztár klubok többsége 3 naponta pályán lesz. Hétvégén bajnoki forduló, hétközben BL, EL, Konferencia liga. Ezért sok válogatottnál a nagyobb nevek óvatosan lesznek használva. A Német – Magyar párharcot ebből a szemszögből közelítettem meg.

Az EB csoportban és a Nemzetek Ligájában a német válogatottal szemben a magyar nagyszerűen teljesített. Leginkább Militár Iván elemzése gondolkodtatott el ezzel a párharccal kapcsolatban. Általában Rossi válogatottja akkor teljesített a legjobban amikor a legkevesebb passzt követte el és csak 33-38%-ban birtokolta a labdát. Érdemes megnézni a videóját, vannak benne érdekességek. A magyar válogatottnak az fekszik elsősorban, ha az ellenfél 5-6 emberrel támad, ilyenkor a tizenhatosunk előtt egy jó labdaszerzéssel, könnyen tudjuk támadni az üres területeket, ami után kevés labdaérintéssel azonnal helyzetet tudunk generálni. A németek pont ebbe a csapdába estek bele kétszer is, egyszer az EB-n, egyszer a Nemzetek Ligájában. Valószínű Rossi-nál most is ez lesz a terv, hogy a németek csak jöjjenek, mi majd szűkítjük a területeket és ha hibázik az ellenfél, akkor lecsapunk.

Friss hír, hogy a németeknél nem lesz Goretzka és Neuer, mindketten pozitív tesztet produkáltak, de tünetmentesek. Mondjuk mindkét játékost lehet pótolni, a kapuban ott van Stegen. Természetes nálunk is lesz hiányzó, például Nagy Zsolt, de Rossi taktikai rendszere olyan, bárki kerül a helyére tud hasonló szinten teljesíteni. A másik fontos hír, hogy Szalai Ádám bejelentette visszavonulását a válogatottságtól.

Átnézve a szorzókat egy hendikep Magyarország sem rossz, főleg, hogy a németeknél jelenleg gólvágó hiány van, csatárként Werner a fő jelölt, aki most nincs épp csúcs formában. A nagyok ellen jó kis kontrázó együttes lettünk, így bízom abban, hogy pénteken lesz lehetőségünk gólszerzésre. A szorzók alapján eléggé alul pozícionálták a válogatottunkat.

végeredmény: Szalai nem csak kapura lőtt, de még gólt is szerzett => a tipp NYERT! 🙂