FAQ: BL

A nápolyi csapatot tavaly csúcsra járatta Luciano Spalletti, majd letette a klubedzői lantot, és az olasz válogatott élére állt. A helyére egy középkategóriás francia edző, Rudi Garcia érkezett. Őt nemrég egy szaúdi csapattól bocsájtották el, mert az arab klubelnök úgy vélte, elvesztette az öltözőt.  Ami biztos: a mostani Napoli egyelőre gyengébb a tavalyinál, még erősen kialakulófélben van. A bajnokságukban (ami egy árnyalattal gyengébb a spanyolnál) 5-2-1 a mérlegük.  A csapatnál egy kisebb kommunikációs káosz is kialakult: egy, a csapat TikTok-koordinátora által szerkesztett videó nem nyerte el a gólfelelősük, Victor Osimhen tetszését. Úgy vélte, a felvételen gúnyt űznek abból, ahogy 11-est hibázik.

Ehhez képest a Real Madridnál a stabilitás az úr. A jelenlegi edzőgeneráció egyik „nagyöregje” és legnagyobb mestere, Carlo Ancelotti 3. éve irányítja megszakítás nélkül a Blancokat. Tavalyelőtt BL-t és spanyol bajnokságot nyertek, tavaly spanyol kupát. A nyáron megszerzett Jude Bellingham nagyon jól illeszkedik a Carlo Ancelotti által megálmodott rendszerbe. A csapat idén ugyan elveszítette az Atletico elleni városi derbit, de minden egyéb találkozót megnyert. Bajnoki mérlegük 7-0-1.

Én mindenképp Real Madrid dominanciára számítok, és ilyen szorzók mellett (2,63) merek kockáztatni egy kisebb tétet a győzelmükre.

Végeredmény: 2-3 => a tipp NYERT! 🙂