FAQ: a tipp értelmezése, hogy Neil Robertson minimum 2 frame különbséggel fog nyerni. Papír alapon csak hendikep nélkül rakható, tehát a 00080. eseményt H-ra húzva a sima Robertson sikerre fogadhatunk.

Indoklás: A világranglista 3. helyezettje fog ma összecsapni a 14. helyezettel. Az ausztrál Robertson ihletett formában játszik a tornán, eddig mind a 3 akadályt simán átugrotta, egyik ellenfele sem jelentett neki komolyabb gondot. Ez nem feltétlenül az ő hibájuk, Thepchaiya Un-Nooh is remekül játszott ellene az előző fordulóban, de az ausztrál még zseniálisabb volt nála is. Ő vezeti jelenleg a torna break listáját, egy 145-ös break fűződik a nevéhez eddig.
Maguire kicsit megnyugodhat, hiszen az előző győzelmével Davis ellen sikeresen kvalifikálta magát a Champions of Champions tornára. Ő talán kissé túlságosan is megnyugodott véleményem szerint, hiszen az előző fordulóban 4-0-ás vezetésnél olyannyira kiengedett, hogy a közel sem élete formájában játszó Mark Davis ki tudott egyenlíteni, majd Maguire végül 6-4 arányban nyert.
Úgy érzem, hogy Maguire kicsit kényelmesre vette a figurát már az előző mérkőzés végén is, ami ma kijöhet, és ha ma is így lép ki a pódiumra, akkor ezt az ausztrál könyörtelenül ki fogja használni. Nem csak erre alapoznám a hendikeppet, hiszen ahogy már említettem Robertson brillírozik eddig a tornán, és úgy vélem, hogy jóval jobb játékos mint az ellenfele.
Érdekesség, hogy amikor egymás ellen játszottak és Robertson nyert, akkor nagyon kevés mérkőzés zárult döntő framemel. Ezt várom ma is, Robertson legalább 2 frame különbséggel fog nyerni.

6-1 => NYERT!