FAQ: a tipp értelmezése, hogy mindkét csapat legalább 1-1 gólt szerez a mérkőzésen. Papíron H-ra kell húzni a 34298. eseményt!

Indoklás: A City ismét irgalmatlanul sok pénzt költött, s az első néhány hét után úgy látszott, tényleg nehéz lesz megállíta
ni őket. Aztán az első BL-körben a Juventus hátrányból nyert ellenük Angliában, utána pedig szépen elkezdték nyelni a gólokat – a West Ham, Tottenham, Sunderland hármas hatot is berámolt nekik, a városi rivális ezért meg is előzte őket a bajnokságban. Tehát sorra kapják a gólokat; Pellegrininek pedig láthatóan fogalma sincs, hogy Kompany mellett ki legyen a másik belső védő – Otamendi és Mangala is brutálisan drága volt, ehhez képest képtelenek jó teljesítményre, a 34 éves Demichelis meg a legnagyobb bakikirály, fogalmam nincs, hogy ő hogyan lehet még ilyen szintű csapatban. Ráadásul ma a három jómadárból kettőt is be kell raknia a kezdőbe, hiszen Kompany sérült; s még az is lehet, hogy választási lehetősége sem lesz, mert Mangala sem teljesen fitt. A csapat előre tényleg kifogástalan, a gárda minden eddigi tétmeccsén eredményes volt, ez szám szerint 9 találkozót, 18 gólt foglal magában. Hovatovább a Yaya Touré, Silva, Sterling, De Bruyne, Agüero, Bony hatossal a keretben ez kötelező is lenne – igaz, elvileg Bony nem fog játszani, viszont Yaya és Silva már edzett tegnap, ők szerintem aligha fognak kimaradni. Úgy gondolom, City-oldalról kiveséztük a gólváltást, nézzük a németeket. A Gladbach zaklatott hetek után van túl, edzőváltás is történt náluk. Az utóbbi évek egyik legstabilabb gárdájáról beszélünk Németországban, ezért is volt meglepetés, hogy négy meccs után nulla ponttal álltak, ez Favre edző állásába is került. Egészen pontosan ő távozott, a vezetőség és a szurkolók is egyértelműen maradásra bírták volna; igaz, a játékosok már nem nagyon, a hírek szerint ők nagyon örülnek a korábban a klub utánpótlásában dolgozó új trénernek. A Borussia előre-hátra egyaránt gólerős, a bajnokságban 7 kör után 9-15 a gólarányuk; 2/2 a meccsmérleg az edzőváltás óta a Bundesligában, de három gólt azért kaptak a két összecsapáson is. Mindkét csapat nulla pontos, a németek Sevillában kaptak nagy pofont, többé-kevésbé ők is támadásra vannak kényszerítve, ha akarnak még valamit ebben a kvartettben. A City felé hajlanék amúgy, a gólváltást igen erős tippnek gondolom.

1-2 => NYERT!