FAQ: ez az opció ázsiai hendikepben értendő, tehát a tipp értelmezése, hogy minimum 2 góllal nyer Svédország, 1 gólos svéd győzelem esetén pedig a tét visszajár!

Indoklás: a G csoport szerintem legerősebb csapata a leggyengébbhez látogat. Ha ez nem lesz sima vendég siker, akkor semmi! A svédek ugyan nem kezdtek túl erősen (1 GY – 3 D), viszont a 3 legnagyobb csoport riválisukkal (Ausztria, Oroszország, Montenegró) már játszottak, kettővel ráadásul idegenben, az ellenük elért döntetlenek pedig egyáltalán nem számítanak rossz eredménynek. Ma viszont egyszerűen muszáj nyerniük, Moldovát ugyanis még a hullagyenge Lichtenstein is megverte idegenben, így ha esetleg a svédeknek nem sikerülne, máris odalenne az ellenfelekkel szembeni helyzeti előny… Az egyetlen ok, ami miatt nem AH (-1,5) -lel ajánlom a tippet (2,1 oddsért), hogy Svédország több, mint 1 éve nem nyert meccset idegenben (bár az igazsághoz hozzátartozik, hogy csupán 5 találkozót játszottak ezalatt, amiből 3 tét nélküli volt), így inkább óvatos vagyok. A keretük azonban erős (igazi hiányzójuk csak a védelemből és a középpályáról van 1-2 ember): a jó formában lévő Ibrahimovic (képünkön – legutóbbi 4 meccsén 6 gól), Elmander (20 gólos), Toivonen (8 gólos) és Källström (16 gólos) is játszhat, támadó potenciálból tehát nem lesz hiány!

Nem úgy Moldova oldalán, akik az eddigi 4 meccsük alatt csupán 1 akciógólt értek el, így nem csoda, hogy 1 D – 3 V mérleggel szinte már most biztos kiesőnek tekinthető. A keretük rendkívül képzetlen futballistákból áll, alig találni Moldován kívül légióskodó játékost a csapatban, de ők is maximum Romániáig vagy Oroszországig jutottak… A legismertebb játékosaik: Epureanu (Basaksekir), Gațcan (Rosztov) és Ioniță (Verona), akik összesen 126 válogatottság alatt mindössze 13 gólig jutottak. A gyenge moldovai támadópotenciálból és az általában masszív svéd védelemből következően pedig véleményem szerint a hazaiak ma nem szereznek majd gólt, így a végeredménybeli különbség csak a svédeken fog múlni. Ha Ibrahimovic tartja kirobbanó formáját, és Svédország valóban magabiztosan akarja behúzni a 3 pontot, akkor itt akár egy kiütéses vendég siker is születhet. Tippem: 0-3

Végeredmény: Moldova – Svédország 0-2 => NYERT!