FAQ: a tipp értelmezése, hogy a mérkőzés végső győztesére fogadunk, tehát az esetleges hosszabbítás és a büntetőpárbaj is beleszámít a tippünkbe.

Indoklás: Megkezdődnek újra az NHL küzdelmei, a mai etap azonban nem véletlenül kapta a bejgliforduló nevet. Ma nem fog számítani sem az aktuális forma, sem a táblázaton elfoglalt hely, sem a hazai-idegenbeli mérleg, egy dolog lesz a mérvadó: ki hogyan élte meg az ünnepeket. Reggelente szokott lenni egy átmozgató edzés, de taktika szinte nulla, a csapatok az előre begyakorolt általános figurákat játsszák, amiből általában ki-ki meccsek következnek. A mai egyetlen tippem is ezen alapul. A Wild nagyon jó otthon, (divízión kívüli csapatok közül talán csak 1 nyert az Xcell Energy Centerben), de fő erősségük mindig is a taktikában és a fegyelemben rejlett. Mint mondottam volt, ma viszont szinte nulla taktika várható és fegyelmezett játékot se nagyon lehet várni a család mellől elszakított játékosoktól. A Pens viszont már fordulók óta ebben a stílusban játszik, legutóbb már eredménye is volt, hiszen megverték a harmatgyenge Columbust. Ettől függetlenül még mindig egy bitang erős gárda, s hosszú idő óta ma először szinte teljes kerettel lépnek jégre, egyedül Fleury fog hiányozni. Helyettese a fiatal Murray lesz, akit sokan lebecsülnek, de akik ezt teszik, nem tudják, hogy teljesített eddig lent (tavalyelőtt 92, tavaly már 94%-al védett !!). Egy fantasztikusan tehetséges kapusról van szó, aki eddigi két NHL meccsén is stabilan 90% felettit nyújtott. A nyilatkozatok szerint a pittsburghi játékosok karácsony alatt letisztázták magukban, mit is várnak ettől a játéktól, talán ma elég motiváció lesz bennük, hogy megmutassák, még nem felejtettek el hokizni. Mindent összevetve úgy gondolom, ez egy abszolút kétesélyes meccs, majdhogynem egy pénzfeldobással egyenértékű, ehhez képest viszont nagyon jó az odds a Pensre. Ma az fog nyerni, aki kicsit jobban a játékra tud összpontosítani, szerintem ezek a vendégek lesznek.
Még egy apró statisztikai adat a vendégsiker mellett: a Minnesota az elmúlt 7 év karácsony utáni meccsein minden alkalommal vesztesen hagyta el a jeget. Beleértve a Yeo edzővel eddig eltöltött 4 évet is…
Azt viszont senkinek sem ajánlom, hogy nagy pénzt tegyen akár erre, akár bármely más meccsre, hiszen ez a bejgliforduló, ma bármi megtörténhet.

1-3 => NYERT!