FAQ: Elkezdődött Dublinban a Darts World Grand Prix. Ezt a versenyt minden év októberében rendezik meg Írországban és itt a legjobbak is versenyeznek már, tehát idén is ott van például Phil Taylor vagy Michael van Gerwen. A tippünk most egy 48 éves angolra, Mervyn Kingre esett, aki a 37 éves Wes Newton ellen játszik. A tipp a Tippmixen is megtalálható, 105-ös sorszám alatt. A Grand Prix-n a torna ezen szakaszában a meccsek még két nyert szettig mennek, dupla beszálló és dupla kiszálló van.

Indoklás: Ellentétes formában a van a két játékos. Mervyn King (képünkön) idén mérkőzéseinek közel 69%-át megnyerte, ami igencsak szép adat. Idén tornát is nyert, a PDC European Tour egyik állomását szeptemberben. Itt többek között megverte Robert Thorntont és Simon Whitlockot is.
Az ellenfél az a Wes Newton lesz, aki nem brillírozik idén, 54.55%-kal nyeri a meccseit. Ebben az évben nincs tornagyőzelme. Formájáról mindent elmond, hogy az utolsó 13 meccséből 9-et elvesztett. Köztük van igen ismeretlen játékosok ellen elszenvedett fiaskó is. Mint a statisztikából láthattuk, Kingnek nagyon jó éve van, ő az utolsó 19 meccséből 14-et megnyerte.
Az egymás elleni mérlegük is tetszetős, eddig 12-szer találkoztak, 8-4 a mérleg King javára. Nagy téttel nem javasolnám a meccset, hiszen két nyert szettig megy, mindenesetre az esélyek emberünk mellett szólnak.

 

Végeredmény: 2-1 => NYERT!