Egy horvát és egy izraeli hölgy találkozik a US Open második fordulójában. Mirjana Lucic-Baroni (képünkön) jelenleg 121. a világranglistán, míg Peer (az izraeli) a 155. helyen van. Az idei WTA-mérlegük szinte pontosan ugyanolyan, Lucic-Baroni 13 győzelemmel és 20 vereséggel, Peer 13 győzelemmel és 21 vereséggel a háta mögött érkezett a US Openre. Több mint tíz éve profi mindkettő, ezért is érdekes, hogy csak egyszer találkoztak eddig, azt a meccset tavaly 6-3, 6-1 arányban nyerte Lucic-Baroni.
Nézzük a két versenyző első meccsét a főtáblán. Hétfőn Peer nyert a világranglista-118. Konta ellen két szettben, Lucic-Baroni ugyanezen a napon elintézte el a spanyol Muguruzát – előbbi nem meglepetés, egy ki-ki meccset nyert biztosan az izraeli; ám utóbbi valódi szenzáció, Muguruza 26. jelenleg a világranglistán, én minimum a legjobb 16-ba vártam…Aki megtette a horvát lányt az előző körben, az a magas szorzó (5.00) miatt nagyot kaszált. Ráadásul szettet sem vesztett a mai favoritunk!
Két 100-on kívüli teniszezőről van szó, tehát egyiknek sincs kimondottan jó éve, mindketten közepesen teljesítenek. Nagy bravúrt nem csináltak, szűk elitbe tartozó ellenfelet nem vertek meg (bár Lucic-Baroni büszke lehet a Pavljucsenkova elleni, idényi eleji győzelemre), ellenben van néhány váratlan, nem könnyen magyarázható vereségük.
Lucic-Baroni egy árnyalattal jobb képességű játékos, az egymás elleni meccsüket biztosan nyerte egy éve. Amúgy is felé billenne a mérleg nyelve, de a Muguruza ellen látottak után azt mondom, egy ekkora bravúr ad neki akkora löketet, hogy Peer ellen megszerzi a győzelmet. Megnéztem néhány 2014-es meccsük összefoglalóját, Lucic-Baroni egyértelműen jobban mozog, Peer mintha egy kis súlyfelesleget is cipelne magán. Tippem: 2-0, 2-1 Lucic-Baroni javára.

 

Végeredmény: 6-7, 6-3, 6-2 => NYERT!