Indoklás: Kings nagyon belehúzott az új évben, láthatóan nem szeretnék megismételni a tavalyi csalódással teli korai távozást (elég sokat fizetnek pár húzóembernek, akiknek a szerződése nem biztos, hogy meghálál még egy PO kihagyást). 5-2-1 a mérlegük, ebből 4-1-1 kizárólag Quicknek köszönhető. Nem is csoda, hiszen a mester mindig oktat, ha b2b-ről van szó, vagy csak 1 napot tudnak pihenni. Most is egy ilyen meccs következik, az 1 napos pihenéssel szerzett mérlege pedig 9-2-2, 21 gólt 14 meccsen, 93,4%-s védési arány, 1X még a buszt is sikerült beparkolnia. Elmondhatjuk, hogy ha megy neki a játék, akkor most fog. A csapat is összeállt, 20 gólt lőtted eddig januárban.
Dallas pedig épp másolja a Rangers, hiszen eszméletlenül pocsék formát mutatnak, de ez nem lep meg senkit. A támadójáték volt az erősségük már tavaly is, idén kicsit keményebb védelmet sikerült a szezon elején összerakni, de már nem működik, és túllőni sem tudják a bekapott gólokat. Ehhez hozzájön Lehtonen lelkülete, amit ismerni kell, és garantált a siker. (Mármint, nem a meccs győzelem, hanem a fogadási győzelem).
Lehtonennek minden divízió ellen eddig jó mérlege volt, egyedül a Pacific divzió (Kings és társai) csapatainak sikerült eddig megizzasztania, és 2-2-1-s mérlegen tartani. Itt a legrosszabb a védési százaléka is, 89,6%.
A két csapatról, de főleg a speciális egységekről. Annyiban a Dallas javára billen a mérleg, hogy kevesebb büntetőpercet kapnak meccsenként (nagyon kerekítve legyen… 2 perc), de pont ennyivel rosszabb a saját PPK team. Kicsivel jobbak PP kihasználásban, de elenyésző a két kapus közti különbséghez képest.

3-2 => NYERT!