FAQ: Amerikai futball, NFL. A tipp értelmezése, a Patriots legyőzi a Chargerst.

A Chargers egészen izgalmas csapat lett Herberttel, mindig benne van egy hosszú passzjáték, elkapói is segítik ebben, és azért a Patriots védelme is képes arra idén, hogy egy-két szép játék összejöjjön. A New England főleg a futójátékra alapoz és a lassú meccsekre, ez speciel működhet a Los Angeles nem túl hatékony futás elleni védelmével szemben, ahonnan ráadásul még Denzel Perryman is hiányozni fog.

A legfőbb ok a vendégek sikerére a két gárda szervezeti kultúrájában keresendő. A Patriots Bill Belichick vezetőedző irányításával azért két évtizede rendre megtalálja a sikerhez vezető utat (idén nyilván kevesebbszer, de azért a Ravens és a Cardinals legyőzése az elmúlt hetekben igencsak meglepőek voltak az előzetes várakozások szerint), a Chargers pedig mindig megtalálja, hogyan bukjon el.

A Los Angeles-i gárda háromszor is kikapott már idén 17 pontos előnyről, ami Falcons-szintű bravúr, az elmúlt öt fordulóból egyet tudott megnyerni: a 0–11-es Jets ellenit… Összességében megverte a nyitó héten az 1/1-es Bengalst, valamint az 1/1-re hajtó Jaguarst a Jets mellett, mindenki mástól kikapott. Érdekesség, hogy sorozatban a negyedik, egyben az utolsó meccs jön az AFC East ellen, a Dolphins és a Bills is túl erősnek bizonyult, a Jetset pedig már kitárgyaltuk.

A Patriots akárhány sebből végzik, úgy tűnik, hogy tudott stabilizálni egy jó futójátékot, és bár Deshaun Watson zsenije soknak bizonyult, a 2–5-ös kezdés ellenére már 5–6-tal áll. Igen, a Jets ellen rosszul nézett ki a helyzet, de amikor kellett, fordított a csapat, ez például eggyel jobb megoldás, mint egy héttel korábban, amikor a Bills ellen a végén győzelemért támadott, jobban játszott a gárda, de egy labdaelvesztés miatt kikapott. A tendencia egyértelmű, ha a New England akar még valamit az idényben, nyernie kell.

És akkor még néhány adalék, ami miatt a Patriots az esélyesebb: Bill Belichick az edző, nem Anthony Lynn, aki kifejezetten gyengén teljesít a Chargers élén. A Chargers mindig megtalálja a módját, hogy kikapjon a New Englandtől, még akkor is, amikor a liga legjobb csapata volt (2006-ban). A legutóbbi öt, egymás elleni meccsét egyaránt a Patriots nyerte, a legutóbbi kilencből pedig nyolcat, csak Matt Cassellel kapott ki 2008-ban, de az még egy lényegesen erősebb Chargers volt, mint a mostani. És még egy. Bill Belichick az újonc irányítók ellen: 19–5.

UPDATE: a kezdeti 1.90-es oddsot remeknek tartottam, hogy már pénteken rámenjek, ehhez képest most már 2.05-ért kínálják nekünk a Patriots sikerét!

VÉGEREDMÉNY: 0:45