FAQ: e-sport – LOL – World Champs – győztes régiója.

Indoklás:

Az elmúlt évek tendenciája már, hogy az LCK előrébb tart mint az LPL, legalábbis. TOP csapatok biztosan. Nézzük kikben is bízunk amikor ezt ajánlom nektek:

Gen.G (LCK 1.helyezett) idén hatalmasat megy, Ruler és Chovy évek óta ott van a TOP5-be, de idén végre hozzák a fontos meccseket is, az egyik, ha nem a legnagyobb esélyese a VB-nek ez a csapat!

T1 (LCK 2.helyezett) idén is nagyon masszív csapatot alkotnak, tavaly az elődöntőben véreztek el az EDG ellen akikkel egy csoportba kerültek és már ott revansot vehetnek. Egy picit le eresztettek a nyár végére, de szerintem ide nagyon “éhesen” jönnek majd és ők is nagy esélyesei a tornának szerintem.

DWG KIA (LCK 3.helyezett) idén nem nézett jól ki az alapszakasz során ez a csapat, de a play-off során már nagyon is úgy néztek ki mint akik képesek lehetnek bárkivel konkurálni a VB-n és semmiképp sem szabad leírni a 2020-as győztest akik tavaly is a döntőig jutottak!

DRX (LCK 6.helyezett) idén nem sikerült jól az alapszakasz és a play-off sem számukra, de a selejtezőben kiharcolták a részvételt, bennük van a meglepetés, de természetesen nem tőlük várom elsősorban a végső győzelmet, bár nem lenne csúnya, hiszen Deft (adc) utolsó VB-je és ő egy ikonikus alakja ennek a játéknak, megérdemelne egy ekkora sikert, de a realitás talaján maradva a csoportkörből továbbjuthatnak, de onnan már csak jobb csapatokkal találkozhatnak.(számításaim szerint)

 

A fő ellenfelek:

JD Gaming (LPL 1.helyezett) nagyon komoly milyen play-off-ot mentek és amennyiben ezt a formát tudják hozni a VB-n akkor az elsőszámú kihívói lehetnek a Gen.G-T1-DWG triónak, a csoportból biztosan simán mennek tovább és utána a negyeddöntő sem néz ki nyerhetetlennek, sőt, az elődöntő minimum kinéz nekik, de ott már kiesnek szerintem.

TOP Esports (LPL 2.helyezett) elképesztő alapszakasz után a play-off 2 legfontosabb meccsét bebukta a JDG ellen és ez az igazán jellemző erre a csapatra, hogy a fontos meccseket nyomás alatt nem tudják hozni így, hát nem várok tőlük sokat a VB-n, a csoportot illene megnyerniük, de utána már bárki kiejtheti őket szerintem.

Edward Gaming (LPL 5.helyezett) idén túl hektikus volt, hol elképesztő játékot hoztak, de volt amikor teljes homályt és ez az ami miatt nem bízok bennük.

Royal Never Give Up (LPL 4.helyezett) szintén túlságosan is ingadozó volt a játékuk, selejtezőn gond nélkül jutottak tovább, de a legjobb csapatok ellen idén szerintem nem lesz esélyük.

T1-Gen.G döntőt várok, remélem összejön az LCK Final és nézzük meg ki a jobb.

végeredmény: az 1. elődöntőt követően már biztos, hogy egy LCK csapat lesz a bajnok => a tipp NYERT! 🙂