FAQ: Rögbi unió, Pro14. Az opció a mérkőzésen belül, a Fő speciálisok fül alatt, a További hendikepp piacok között található.

Írország két legerősebb csapata találkozik ma a rájátszás elődöntőjében. Egyetlen mérkőzés dönt a továbbjutásról, és egy kifejezetten pikáns találkozóra van kilátás, mivel ez két együttes az elmúlt két évben is mindig itt találkoztak, illetve nagyon komoly rivalizálás van a felek között.
A Münstert nyerettük vasárnap, a Connacht ellen játszottak, ahol bár a kezdők jelentős része pályán volt, különösebb fáradtság nem érte őket, mivel a Connachtnál 2 játékos is ki lett állítva, így már a 25. perctől kezdve emberelőnyben játszottak, de már a hetedik perctől is volt 10 percnyi fórjuk. Elképesztően erős ez az együttes, úgy rohantak át a Connachton, ahogy csak akartak: 4 perc alatt 21 pontot tettek fel a táblára. Tele van a csapat válogatott játékosokkal, O’Mahony, Scannel, Stander és Hanrahan hatalmasat játszik idén is. Ami komoly gondot okoz a csapatnak, az a fegyelmezetlenség, a sok felesleges szabálytalanság, emiatt kapnak elég kiállítást, illetve büntetőket is. Ma extrán sok durvaságot, illetve szabálytalanságot várok a rivalizálás, és a mérkőzés fontossága miatt. Kifejezetten erős a labdaszerzésekben, illetve az ezekből indított támadásokban a Münster, ami főként a válogatott szélsők miatt van így.
A Leinster simán nyerte a csoportját idén is, semmilyen extra meglepetés nem történe velük a szezonban. 15 forduló, 0 vereség, 531 szerzett pont (~150-nel több, mint a második legeredményesebb csapaté), és 216 bekapott egység. Számukra most kezdődik a szezon, ahol lehet, hogy egyből ki is pottyannak, mivel a vezetőség úgy döntött, hogy pihenőt kapnak a kezdők az előző mérkőzéseken. Nagyon formán kívül vannak, némelyikük hónapokkal ezelőtt volt utoljára pályán, és ma egy elég kiélezett mérkőzésen kell helytállniuk. Emiatt a Leinster oldaláról is várok némi fejetlenséget, illetve szabálytalankodást. Erre ráfázhat a hazai csapat, mivel Hanrahan és Scannel a liga leghatékonyabb rúgói.
A két csapat nemrég találkozott egymással, szűk két hete szintén az Avivaban csaptak össze. Meglepetésből volt elég, mivel a Münster előbb vezetést szerzett, majd elúszni látszott a mérkőzés, de Tonert kiállították 10 percre, ami alatt 2 célt is szerzett a Münster, viszont Hanrahan elhibázta a jutalomrúgást, így 2 ponttal alulmaradtak. Izgalmas, szoros mérkőzés volt, összesen 4 büntetőt értékesítettek a felek.
Két kiváló védelem, két kiváló csapat az elődöntőben: nem lesz ma kiütés, egyik oldalról sem.

VÉGEREDMÉNY: 13:3 => NYERTES 🙂