Indoklás: egy chilei és egy francia versenyző találkozik egy salakos Challengeren Kolumbiában. Nem fogom sokáig ragozni: Lama (a chilei) sokkal jobb játékos, mint Mina (a francia). Lama 21 éves, jelenleg 198. a világranglistán, élete formájában van, ez a legjobbja. Mina 22 esztendős, most a 355., soha nem volt még ennél előrébb. Lama idén 4 ATP-meccset játszott, kettőt nyert, kettőt vesztett, míg Mina egy meccset játszott, azt el is bukta. Soha nem találkoztak még egymással.
Nézzük Lama (képünkön) eredményeit, formáját. Próbálkozott kétszer kemény pályán, ki is kapott Soeda és Donaldson ellen, ez belefér. Salakon viszont remek eredményei vannak egész nyáron, világranglista-198. helyezettként gyönyörű skalpokat gyűjtött, leírom az ismertebb legyőzötteket, őket mind megverte salakon, zárójelben a világranglistás helyezés. Riba (87.), Starace (176.), Kavcic (120.), Estrella (100.) – vagyis megvert négy előtte lévőt, Kavcicot és Estrellát láttuk mostanában, két remek teniszezőről van szó.
Mina egyértelműen egy kategóriával lejjebb, az ITF versenyeken jeleskedik – már amikor jeleskedik, még ebből a mezőnyből sem emelkedik ki ugyanis az ébenfekete francia. Egy lista azokról, akiktől kikapott salakon május elseje óta, zárójelben a világranglistás pozíciók. Laaksonen (319.), Pashanski (574.), Lestienne (493.), Quinzi (332.), Chazal (469.) Mondani sem kell, még véletlenül sem győzött olyan szintű játékosok ellen, mint Lama.
Nem is csépelem tovább a szavakat, az eredményekből látszik: Lama sokkal jobb játékos, sokkal jobbak az eredményei, a világranglista nem szokott hazudni, most sem fog minket becsapni. Ráadásul Lama chilei, vagyis Dél-Amerika (Kolumbia) neki hazai pálya, érvényesíteni fogja a papírformát. Sima győzelmet várok, de csak a sima győzelem fogadását ajánlom, a 2-0-ra ne tegyünk.

 

Végeredmény: 4-6, 6-3, 7-6 –> NYERT!