FAQ: Rögbi unió, Autumn Nations Cup.

A nyolc csapatot tömörítő Autumn Nations Cup pénteken veszi kezdetét, ahol az írek Wales válogatottját látják vendégül az Avivában, Dublinban. Nagy favortiok az írek, akik nagyon komolyan veszik ezt a tornát, mindenkit elhoztak, akit csak lehetett. Sextonék jól kezdték a szezont, az olaszokat kiütötték az első mérkőzésükön, majd a franciák ellen játszottak egy rendkívül nehéz és szoros mérkőzést. Az írek nem csak a mai mérkőzésen favoritok, hanem a végső győzelemre is komoly esélyük van, Anglia mögött ők a legesélyesebbek. James Lowe eljött a Leinsterből, egyből be is került a kezdők közé. Játéka nagyon fontos lesz, a Leinsterben 33 céllal áll 49 mérkőzés után. Ma is simán beronthat a célterületre.
Ez a Wales már nem az, ami régebben volt, idén egyetlen győzelmet szereztek, az olaszokat tudták csak megverni még február első napján, azóta egyetlen mérkőzést sem nyertek meg, illetve nem is érdemeltek győzelmet egyik találkozójukon sem. Igaz, hogy az európai rögni krémjével játszottak, de két hete a skótokat hazai pályán meg kellett volna verniük, kicsit döbbenten néztem a mérkőzésüket, borzasztóan gyenge és ötlettelen volt a walesi tizenöt.
Alapjáraton rangadóról beszélnénk, ha erről a két válogatottról van szó, de a közelmúlt miatt egyértelműen az íreknek áll a zászló. Ha más nem, akkor Sexton miatt nyernek az írek, de szerintem célokból fognak első sorban pontokat szerezni.

James Lowe szerzett célt => NYERTES 🙂