Indoklás: A 2015-ös EB egyik házigazdája fogadja ma egy félkészülési mérkőzésen a Török válogatottat. 2 hét sincs már vissza az EB kezdetéig szóval ez már a finish, itt már nem nagyon fognak tartalékolni a csapatok.
Illetve ki kell javítanom magam, mert a törökök tartalékosan fognak felállni, de kényszerűségből. A tavalyi VB óta már nem a válogatott tagja 3 stabil kezdőjátékos Arslan, Gonlum és Preldzics sem, valamint a mai mérkőzésen sérülés miatt nem fog pályára lépni a csapat legnagyobb sztárja Asik valamint a Banvitspor játékosa Mutaf sem. Nincs ezen mit szépíteni a tavalyi kezdőből 4 játékos esett ki. A csapat magját a Törökországban játszó játékosok adják, illetve a mai meccs egyik várható húzóembere Ilyasova és a fiatal Furkan. mind a ketten az NBA-ben pattogtatnak. Fontos láncszem lehet még a honosított amerikai Bobby Dixon , de 32 évesen kétlem, hogy ő váltja majd meg a világot a mai mérkőzésen.
A Horvát válogatott egy teljesen más világ mint a török. Itt kapásból 7-8 kulcsjátékost fel lehetne sorolni akik minden bizonnyal pályára is lépnek ma. Bogdanovic és Tomic talán a legnagyobb sztárok a keretben, de ott a frissen draftolt Hezonja, a hatalmas rutinnal rendelkező klasszis Simon, de mondhatnám Zoricot, Rudezt, Saricot, vagy akár Ukicot is. Egytől egyik klasszisok.
Összegezve, amíg a Török válogatott meggyengült a Horvát még erősebb lett. Ma hazai pályán kötelező megverniük a tartalékosan felálló Török csapatot.

Végeredmény: 74-66 => NYERT!