FAQ: a tipp x2 , tehát a kétesély / dupla esély opciók közül a döntetlen vagy vendég kimenetelekre fogadunk együttesen, így a tippünk mindkét esetben nyer. Egyben úgy is megfogalmazhatnám, hogy a tippem az, hogy Hollandia nem fog nyerni.

Indoklás: a h
ollandok a Világbajnokság csalódása után szövetségi kapitányt váltottak, Luis van Gaal helyett Guus Hiddink ült le (1994. után ismételten) az Oranje kispadjára. Azt gondolom a szövetség részéről ez rossz döntés volt… Hiddink már egy idősödő tréner, aki az elmúlt években már csak sorra olyan csapatokat vállalt el (Ausztrália, Oroszország, Törökország, Anzsi Mahacskala), ahol nyilvánvalóan nem volt túl nagy teljesítménykényszer rajta, és fontosabb volt a zsíros fizetések zsebre rakása, mint hogy megfelelő mértékben feltüzelje játékosait… Éppen ezért nem hiszem, hogy majd épp ő lenne képes sikeresen befejezni a holland futballnak azt a megfiatalító átalakítását, amelyet még Luis van Gaal kezdett el, és amely már nagyon érett. Alapvetően gyerekkoromtól oranje szimpatizánsként elég szkeptikus vagyok tehát a „csapatommal”, és a közelmúlt eredményei is engem igazolnak. A VB óta 4 meccs, ebből 3 sima vereség (Olaszország, Csehország, Izland), amelyek közül utóbbi 2 elég fájó volt nem csak azért, mert EB selejtezők voltak, hanem mert azért az ilyen szintű gárdákat illet volna elverni… A 4. találkozón is csak úgy sikerült megverni Kazahsztánt (!), akit idén nyáron még mi magyarok is dupla hendivel (3-0) vertünk Budapesten, hogy a kazahok a 62. percig vezettek, és ha nem állítottak volna ki tőlük egy embert és nem kap Hollandia egy büntetőt, a szakértők szerint egy X-nél többet biztosan nem tudtak volna kihozni abból a meccsből az átlagnál impotensebb narancsmezesek! Az azért már elég gáz lett volna… 4 nap múlva Lettországot fogadják a következő Európa Bajnoki selejtezőn, ahol kötelező (lenne) ismételten a győzelem, így nyilvánvalóan fejben már arra a találkozóra készülnek, a mai csak egy bemelegítés. A keretből kimaradt: Kuyt (csatár), Van der Vaart (irányító középpályás), Nigel de Jong (védekező középpályás), Strootman (védekező középpályás). Siem de Jong (támadó középpályás), Martins Indi (védő), Janmaat (védő) és Pieters (védő) is, így a védelemben és a középpályán is több olyan játékos is szóhoz juthat, akik a Világbajnokságon még ott sem voltak, és alapvetően is kevés játéklehetőséghez jutottak eddig a válogatottban.

Mexikó számára is tét nélküli lesz ez a találkozó (ahogy 6 nap múlva a fehéroroszok elleni meccsük is), de azt gondolom bennük erősen él a vágy a revansra azért a világbajnoki 1/8 döntőért, ahol végig jobban játszott Mexikó, és csak egy 94. perces tizenegyessel jutott tovább Hollandia (2-1)! Csúnya dolog volt, de hát a futball sosem az igazságosságáról volt híres… Ma azonban visszaadhat nekik valamit a sors, mert az átalakulóban lévő, némileg hiányos és megfiatalított oranje sokkal emészthetőbb falat lesz számukra, mind amely Brazíliában jött szembe nekik! Kimaradt a keretből: Marquez (védő), Moreno (védő), Aquino (középpályás) és Peralta (csatár), viszont a szokásokkal ellentétben erre a barátságos meccsre főként az Európában légióskodó sztárokat hívta be Miguel Herrera szövetségi kapitány! (az elmúlt években ugyanis a tét nélküli találkozókra rendre nem rángatta el a világ különböző pontjaira a nevesebb mexikói futballistákat a szövetség, hanem általában csupa olyan kerettaggal álltak ki, akik kizárólag saját hazájukban játszottak) Emögött a döntés mögött akár az is állhat, hogy a találkozót Európában rendezik, de én inkább azt gondolom, hogy a mexikóiak motiváltak annak érdekében, hogy a mérkőzést megnyerjék! Ehhez pedig a Dos Santos testvérek (Villareal), Chicharito Hernandez (Real Madrid), Carlos Vela (Real Sociedad), Ochoa (Malaga), Corona (Twente), Guardado (PSV) és Herrera (Porto) megfelelő alapot szolgálhatnak.

Összefoglalva: a hollandok még nem találták meg az új szövetségi kapitánnyal és a megfiatalított kerettel a nekik leginkább fekvő taktikai hadrendet és felállást, ezért véleményem szerint ma nem fognak tudni a visszavágásra éhes, képzett és a tétnélküliség miatt felszabadultan játszó mexikóiak ellen. Ez az akár egy döntetlen képében is megvalósulhat, ezért nem sima V-re ajánlom a találkozót, de ha a hollandok megint csak annyit adnak ki magukból, mint a csehek és a kazahok ellen, akkor ma akár ki is kaphatnak. Tippem: 1-1, 1-2

 

Végeredmény: 2-3 => NYERT!