FAQ: röplabda, női Magyar Kupa.

Indoklás:

Szalay Attila (Gödöllő, vezetőedző) együttesének tagnévsora több helyen is változik az elmúlt szezonhoz képest. Lényeges, hogy az új idényben a klubvezetés nem tervez idegenlégióst szerződtetni. Barta László (elnök) elmondta: kizárólag magyar játéksokkal számolnak a keretben, aminek gerincét a már az elmúlt évadban is gödöllői színekben pályára lépett lányok alkotják. A klubelnök hozzátette: tisztában vannak azzal, hogy az októberben induló bajnoki pontvadászatban a legfontosabb cél a kiesés biztos elkerülése lehet, ami azért az elmúlt évek szerepléséhez képest nagy visszalépés lesz, de az anyagi helyzet miatt ezt el kell fogadniuk sajnos. A nyáron több alkalommal is volt olyan, hogy nem is tudtak edzeni a lányok, hiszen nincs terem ahova beférne a csapat és azért ez rendkívül egyedi helyzet.

GRC játékoskerete pedig a következőképpen alakult:


Hosszabbított:
 Boros Réka (feladó), Kovács Eszter (center), Kökény Petra (szélsőütő, egyelőre sérülés utáni rehabilitáción vesz részt), Maurer Katalin (liberó), Sorompó Kinga (feladó), Szerencsés Mimi (liberó)
Érkezett: Borsos Lili (center, MTK-tól), Fáskerti Fanni (szélsőütő, MÁV Előrétől), Halla Petra (feladóátló, TFSE-től), Nagy Viktória (center, TFSE-től), Máté Gréta (szélsőütő, Debreceni Eötvös DSE-től)
Távozott: Barta Karolina (visszavonul), Császár Norina (várhatóan visszavonul), Ratkai Panni (Egyesült Államokban folytatja tanulmányait), Rachel Sánchez Perez (kubai, visszavonul), Kamilla Haase (kanadai, csapatot keres).

Nagyon gyenge játékosok érkeztek a megmaradt 5 játékoshoz és idén ez tényleg egy teljesen másik GRC lehet majd.

 

DVTK csapatáról már az 1.fordulóban írtam nektek, tavaly még extraligások voltak és egyből szeretnének visszajutni, abszolút kiemelkedik a csapat az NB1-ből és az ilyen meccseket gond nélkül kell megoldaniuk. Osztálykülönbség van a két csapat között idén.

végeredmény: 16-25, 23-25, 16-25 => NYERT! 🙂