FAQ: Ausztrál futball, AFL. Az opció a mérkőzésen belül, a Játékos speciálisok fül alatt érhető el, az A csoport legtöbb labdaszerzés lehetősgei között található. A tipp értelmezése, hogy Macrae szerzi a legtöbb disposalt. (Fyfe, Smith, Bontempelli, Acres, Mundy és Brayshaw ellen kell többet szereznie).

Kevés csapat érdemelné meg jobban a rájátszást idén, mint ez a Bulldogs. Macrae és csapat ütemet váltott, a legjobbkor találkoztak a nyeretlen Adelaiddel, akiket magabiztosan ütöttek ki (111-54), majd a csapat elment egy közös kis nyaralásra, ahol eléggé összehangolódtak. A következő mérkőzésükön 28 pontot vertek a Melbournre, majd egy vállalható vereséget szenvedtek a liga legerősebb csapatától (Geelong, 61-72), de ezt megfejelték egy West Coast (4.) elleni győzelemmel, illetve erre a találkozóra is önbizalommal teli érkeznek, miután 36 ponttal hagyták helyben a Hawthorn együttesét. Miután 2016-ban megnyerték a bajnokságot, ’17-ben a 10., míg tavaly a 13. helyen végeztek, így nem jutottak be a rájátszásba, viszont idén egyetlen hajszál választja csak el őket ettől. Ehhez csak egy aprócska teendőjük van, meg kell verni a Fremantle csapatát, és mehetnek is ünnepelni.
Látva a Fremantle idei hullámvölgyeit, nem hiszem, hogy gondot tudnának okozni egy ennyire sikeréhes Bulldogsnak. Néhány játékosra nem számíthatnak a hazaiak, egészen pontosan Brett Bewley, Rece Conca, Joel Hamling, Griffin Logue, Alex Pearce, Sam Sturt, Sam Switkowski, Darcy Tucker, Hayden Young a teljes névsor. Huh. Ha most valaki megkérne, hogy mondjak még Fremantle játékost, aki nem csak a pályán volt idén, hanem ért is labdához, Matt Taberneren kívül nem tudnék kit mondani. Ez a Dockers nagyon tartalékosan fog kiállni a sok sérült miatt, de szegények még egy teljes kerettel is elég kevesek lennének egy ilyen támadósor ellen. Számukra biztosan vége a szezonnak, ha nyernek, akkor is csak a 10. helyen zárnak, hátrébb már nem mehetnek, így nem meglepő, hogy a csapat jelentős része már leadta a műszakot így szezon végére, és inkább újoncokat tesztelnek. Botrányos a támadósoruk, egyszerűen lehetetlen nézni a játékukat, ők szerezték idén a legkevesebb pontot, és a második legkevesebb gólt is. Vasárnap pedig a csapat támadópotenciáljának jelentős hányada ott sem lesz a gyepen.
Easton Wood és Patrick Lipinski is visszatér a vendégekhez, akik így szinte teljes haderővel állnak ki a perthi gyepre. Macrae hozni fogja a tőle megszokott disposal mennyiséget, ahogy idén minden egyes mérkőzésen megtette, a Bulldogs offense pedig meg fogja enni a Dockers védelmét. Must win game.

Ő SZEREZTE A LEGTÖBB ELKAPÁST 24-EL => A TIPP NYERTES 🙂