FAQ: Eurovíziós Dalfesztivál 2024. A tipp értelmezése, hogy Litvánia, Észtország és Lettország közül az 1. végez majd legelőrébb a döntőben. 

Indoklás: annyira adja magát ez az opció, hogy ha az itthoni fogadó irodáknál is rakni lehetne, nagytétezném. A Baltikum országai között ugyanis idén nem lesz túl nagy verseny, Silvester Belt: Luktelk-je vélhetően simán lenyomja mindet.

A dolog egyszerűségét részben az adja, hogy csupán 2 riválisa van: Észtország és Lettország. Na már most közülük Lettország vélhetően tovább sem jut majd az elődöntőből, mivel tipikusan olyan dallal érkeztek, amelyet igazán csak a szakmai zsűrik értékelnének; DE: ugye tavaly óta ők már csak a fináléban kapcsolódnak a szavazásba be. Ezek után gyakorlatilag 2 szereplőssé válik a verseny, és bár Észtország produkciója egész különleges és vicces, a témája miatt jól érzékelhető módon már a közönség sem tud igazán beállni mögéjük; a szakmai zsűri pedig még annyira sem fog… Mi másról is szólhatna ugyanis egy hip-hip banda dala, ha nem a drogfogyasztásról? Pontosabban egy külföldi utazásról, ami alatt a zenekar tagjai ki akarják próbálni a helyi drogokat, mert még nem ismerik őket. Közben pedig arra is tesznek utalásokat, hogy pontosan tudják: a hallgatóik is mind aktív drog fogyasztók… E provokatív és nem túl pozitív hangvételű dalszövegüket át is kell írniuk némileg a nemzetközi dalfesztiválra. Ehhez képest a Luktelk egy fülbemászó, jól táncolható igazi bulis dal, élet igenlő / könnyen megjegyezhető, hatásvadász dalszöveggel. Ráadásul Silvester Belt nyíltan biszexuális, így a nagy számú LMBTQ-s Eurovision fanok biztosan inkább őt támogatják majd. A fogadó irodák is a top10-be várják.

Végeredmény: Litvánia a 14. helyet érte el a döntőben ezzel megelőzve Lettországot (16. hely) és Észtországot (20. hely) => a tipp NYERT!