FAQ: egyéb – Nem Sport kategória / Globális / Eurovíziós Dalfesztivál 2022. A tipp eredeti publikálási ideje a prémium csoportunkban: 2022.03.30.

Indoklás: Idén május 10 és 14 között Torinóban rendezik meg a 2022-es Eurovíziós Dalfesztivált! Mint azzal nyilván mindannyian tisztában vagyunk, az Eurovíziós Dalfesztivál messze nem egy szakmai verseny… sokkal inkább szól ez a politikáról és a nemzetiségi viszonyokról… Ez idén sem lesz másképp, így igazából kár lenne csupán zenei alapon megközelíteni ezt a versenyt. Van azonban egy szomorú aktualitás, aminek apropóján könnyen eldőlhet a győztes kiléte… Ez pedig nem más, mint az ukrajnai háború. Úgy gondolom, rengeteg szavazatot fognak kapni a mainstream média hathatós közrejátszásának hála, hiszen a csapból is az folyik, hogy “Stand with Ukraine” , “Pray for Ukraine” és társai… mindenhol összefognak az ukránok támogatásának céljából, globális jelenség ez most! Abban is biztosak lehetünk, hogy ez nem fog lecsengeni május elejére, tehát bőven aktuális lesz a dalfesztivál idején is!

Ha a zenei részét nézzük, nem egy szokványos zenével indulnak az ukránok (lásd: https://www.youtube.com/watch?v=UiEGVYOruLk ), de autentikus… ukrán népi motívumok jelennek meg benne, van lassabb, szebb vokálos része, és ezt az egészet pörgősebb rap szólókkal bolondították meg. A szövegben pedig vannak bőven olyan sorok, melyet össze lehet kötni akár a jelenlegi helyzettel és amolyan “hatásvadász” jelleggel simán hat majd a nézőkre… A sor, amelyre leginkább igaz ez, így hangzik magyarra fordítva: “Akkor is hazatalálok, ha minden utat lerombolnak!”. Összességében egy fülbemászó dallamú, napjainkban simán eladható zene ez, valószínűleg akkor sem lenne esélytelen ezen a fesztiválon a jó helyezésre, ha nem lenne a háborús helyzet!

Sokan kiszúrták már ezt a fogadást, ennek is köszönhető, hogy már mindenhol ekkora favoritok az ukránok, de úgy gondolom, ameddig nem megy 2.00 alá az odds, simán játszható… Elég magunk elé képzelni a szavazások eredményhirdetéseit… látom magam előtt, ahogy mondják a bejelentkezők, hogy “And the 12 points gooooeees toooo UKRAAINEE”! 🙂  Ritkán szoktak valakit ekkora favoritként számon tartani ebben a versenyben, de most azt gondolom, nem véletlen ez. Van olyan fogdóiroda, ahol már 2 alá is beesett az odds (22bet, 1Xbet – 1.86). Aki tudja ott tenni, az a mérvadónak számító Pinnacle-nél kapja a legjobb odds-ot, de Bet-en pl 2.00-ért, és Unibeten még 2.10-ért is bőven az a kategória, amin megéri fogadni rá!

Tipp: Ukrajna nyeri a 2022-es Eurovíziós Dalfesztivált – 2.30 (Pinnacle)

végeredmény: Ukrajna nyerte az idei dalversenyt => a tipp NYERT! 🙂