FAQ: figyelem: a tippet ilyen szorzóért 11.02. (hétfő) délig tudjátok csak megfogadni! Utána ha Djokovic pályára lép és nyer, értelemszerűen ahány meccsel közelebb jut a tornagyőzelemhez, annál jobban fog esni az odds. Ha pedig idő közben kiesik, akkor értelemszerűen a tipp automatikusan veszít. Viszont amennyiben Djokovic döntőt játszik, a tipp végeredménye 11.08.-án (vasárnap) derül majd ki. A tipp papír alapon és TippmixPron nem fogadható. Bet365-ön az „ATP – Párizs” menüben a „Végső győztes” fülön találjátok meg.

Indoklás: Az év utolsó ezres viadalát rendezik Párizsban. Djokovics sikereit sokszor megénekeltük már idén, most ismét összefoglaljuk, lássuk miért ő.

A világelsőnek tökéletes éve van. A 73 győzelmet, 5 vereséget számláló mérlege imponáló, magáért beszél. A négy GS-verseny közül hármat is megnyert, csak Stan Wawrinka verte őt meg a Garroson. S most jön az amúgy igazán hihetetlen mutató: ha elindult egy ezres versenyen, ott minimum döntőzött! Nézzük időrendben visszafelé. Sanghaj – győzelem, Cincinatti – döntő, Montreal – döntő, Róma – győzelem, Monte Carlo – győzelem, Miami – győzelem, Indian Wells – győzelem. Azaz 7 ezres, ezekből ötöt meg is nyert, kettőt csak a döntőben veszített el a közvetlen riválisai (Federer, Murray). Az évben utolsó ezresnek is toronymagas favoritként vág neki. A borítás abszolút a kedvence, háromszor húzta már be ezt a tornát – 2014-ben és 2013-ban is ő volt a legjobb, tehát kétszeres címvédőként érkezik most a francia fővárosba. Frissen, kipihenten, feltöltődve teheti ezt meg, Federerrel vagy Nadallal ellentétben ő nem szerepelt a héten sehol, október 18-án játszott legutóbb.

Nézzük a riválisokat.
Federer behúzta a hazai versenyt, de nem tetszett a játéka, 3 esetben is döntő szettre kényszerült. 34 évesen ez sokat ki is vehetett belőle, aligha kell vele számolni, habár papíron ő a második számú (5.00 odds) esélyes Párizsban, ám szerintem nem jut el a döntőig. Amúgy sem kedveli túlságosan ezt a viadalt, furcsa egy ekkora bajnok esetében, de mindössze egyszer nyert itt, még 2011-ben. Nadal erőfeszítéseit elismerem, de a pekingi 6-2, 6-2 hűen tükrözi az erőviszonyokat, ő és Djokovics most másik szint. Murray, Nisikori vagy Wawrinka nem nyert még itt soha, Nisikori mondjuk ilyet sehol máshol sem eddig. Tsongának van bukott és nyert döntője is, de az ő fináléba kerülése azért valóban komoly meglepetés lenne.

Nem is kívánom ezt én még sokáig ragozni, a legjobb játékos be fogja ezt is húzni. A sorsolás talán lehetne könnyebb is, de én azt mondom, Bellucci ellen az első, Simon ellen már a második körben csúcsra pörgetheti magát, vagyis talán ez is inkább előny, mert nem fog berozsdásodni az elején.

Djokovic nyerte a tornát => NYERT!