Indoklás: A teljesen újonc Debreceni HK ötödik magyar csapatként csatlakozott a MOL Liga küzdelmeihez, ehhez természetesen teljesen új játékoskeret kellett. Összesen 14 játékos lett leigazolva a kezdőbe, köztük 6 orosz idegenlégiós. A felkészülés meglepően jól sikerült, a több éve MOL Ligában vitézkedő HSC Csíkszeredát is legyőzték némi meglepetésre. Nézőkre relatíve nincs panasz, úgy néz ki tehát a debreceni közönség meghálálja az első osztályú csapatba vetett pénzt. A csapatban egy régi ismerőst is köszönthetnek azok akik nagyjából képben vannak a magyar jégkoronggal kapcsolatban, hiszen a Debreceni HK csapatkapitánya nem más mint Ladányi Balázs. (képünkön) Ladányi saját bevallása szerint még idő kell, hogy megérjen a csapat mivel rengeteg kiállítást kaptak fegyelmezetlenségből, rengeteg korongot adtak el a kritikus szituációkban és alig-alig tudtak 5 az 5 ellen normálisan játszani. Ez nem hangzik túl biztatóan, azonban az Újpest elleni 5-1 -es siker megmutatta, hogy azért ennyire nem is áll rosszul a debreceniek szénája. Jevgenyij Muhin, az új vezetőedző még 70%-ra saccolta a csapat felkészültségét, állítása szerint a bajnokságban fogják majd elérni a 100%-os állapotot ahogy haladnak a meccsekkel. Én neki elhiszem amit mond hiszen nem véletlenül volt az MHL-es Avto vezetőedzője legutóbb. Ehhez képest álomrajttal indult a szezon, a Újpestet otthon 5-1 -re győzték le ahol a DHK kapusa 98%-al védett, így főleg neki volt köszönhető a diadal illetve annak, hogy az Újpest hibáit meglepően hatékonyan büntette meg a DHK. Következő meccsükön a DAB ellen már alárendelt szerepük volt, nagyon sima 6-3 -as vereséget mértek rájuk ahol ráadásul szinte azonnal le kellett cserélni az Újpest ellen parádézó Gyatlov-ot mert sorra kapta a gólokat (55%-os védési hatékonyság..). A 6-3 még talán nem tűnik olyan szörnyűnek, azonban sok köze nem volt a meccshez a Debrecenieknek.

Amit a Brassóról érdemes tudni, tavaly ezüstérmet szereztek a MOL Ligában tehát a liga egyik legjobbja látogat az újonchoz. Nyáron tovább erősödtek, így céljuk idén sem más mint a tavalyi év megismétlése. Eddig két hosszabbításos vereségük van a DAB és a Ferencváros otthonában. Előbbi belefér, utóbbi már kevésbé. Ma mindenképp ki kell javítaniuk ezt a két meccset, így motivációban nem lesz hiány vendég részről (sem). Tovább csökkenti a DHK esélyeit a kapusuk rapszodikus teljesítménye mellett az, hogy Vaszjunyin Artyom aki eddig kulcsjátékosnak bizonyult Ladányi mellett megsérült a DAB ellen, közvetlenül a meccs előtt fog eldőlni hogy alkalmas-e játékra. Egy fontos sérültje azonban a Brassónak is van, Zsók Levente a Fradi ellen sérült meg, ő viszont biztos nem fog ma jégre lépni. A hazaiak mellett még egy dolog mindenképp szól, nagyon kicsi a pályájuk így sokkal nehezebb folyamatos kombinatív játékot nyújtani, könnyebb lesz belemenni a brusztolós hokizásba ami nyilván a még nem összeszokott és valószínűleg főleg kontrahokit játszó DHK-nak kedvez. Mindkét csapat kimerültnek mondható, hiszen 4 nap alatt a harmadik meccsüket fogják játszani ráadásul ebből ugye a Brassó mindegyiket idegenben vívta meg.

Összegezve a tippet: Ami igazából feltűnt, hogy nem igazán tudják a bukik hová tenni a DHK erejét az egyébként is kiegyenlített MOL Ligában. Ennek is köszönhető a brassói 1,90-es szorzó Tippmixen (de Bet365-ön is megjátszható lesz csak még várni kell rá). Idén rengeteg szoros meccs várható a MOL Ligában, nem dőlhet hátra egyik csapat sem. Szerencsére a Brassó rosszul kezdett, így nem fog abba hibába esni, hogy alábecsülje a DHK képességeit. Éppen ezért gondolom úgy, hogy ma este győzni fog a rutin és a Brassó megszerzi idei első rendes játékidőben aratott győzelmet egy szoros, brusztolós meccsen.

 

Végeredmény: 4-5 –> NYERT!