FAQ: Rögbi, European Champions Cup.

A 2019-es Challenge Cup bajnok Clermont fogadja a 2018-as ECC döntős Racing 92-t, amely egyfajta francia házi rangadó, mivel mindkét csapat a Top 14 tagja, így egy bajnokságban szerepelnek már évek óta. Érthetetlen okokból favorit a hazai csapat, viszont elképesztően komoly pénzek érkeztek be a vendégekre, aminek köszönhetően 3,00-ról 2,1-re esett le a szorzójuk, a kezdőrúgásig akár egy tényleges pick-em lehet, rendkívül közel állunk ehhez. Nagyon nem underdog ez a Racing, magabiztosan nyerték a csoportjukat, pedig a már sokatok által ismert, Európa egyik legerősebb csapata, a Saracens, illetve a második legjobb ír csapat, a Münster is a kvartett tagja volt. A Metro így is 194 pontot szerzett 6 mérkőzés alatt, ami valami egészen hihetetlen teljesítmény volt Iribarenéktől. Elképesztők a francia válogatott szélsőik, illetve az egész csapat nagyon kompakt játékot mutat: idén 6 célt szereztek kezdőrúgások utáni első támadásból, amivel Európa szinten a legkiemelkedőbbek voltak. Továbbá ők tették meg a legtöbb métert labdával, hajtották végre a legtöbb szerelést, és az ő játékosaik cselezték ki a legtöbb védőt. Nem csak a francia bajnokságban, hanem a csoportkörökben is. Amiben viszont szenvednek, az a célok szerzése, a csapat inkább a gyors játékra van berendezkedve, ami miatt számos szabálytalanságot erőszakolnak ki, pontjaik nagy részét büntetőkből szerzik.
A Clermont is kiváló együttes, szó se róla, de saját maguk miatt tartanak ott, ahol. Képtelenek vigyázni a a labdára, ők adták el az egyik legtöbbször a játékszert, így jelentősen sok támadásuk veszett kárba. Ami mellettük szól, hogy a csoportkörben 52 alkalommal szereztek labdát, ami a legjobb telejsítmény volt a teljes mezőnyben. Mindössze 3 mérkőzésük volt az újrakezdés óta, az egyetlen barátságos mérkőzésket elveszítették a Bordeaux ellen (13-27), azt a blamát azóta nem értem. A Toulousain ellen szűk, 33-30 pontos sikert arattak, de egy hete a Bayonne otthonában 21-19-es vereséget szenvedtek.
Egyértelműen ez a találkozó az, ami a legszorosabb lehet, ezzel minden szakértő és rajongó is egyetért, viszont a bukik ismét vakon vannak. Ezen a mérkőzésen biztosan nem lesz célzápor, inkább a rúgóké lesz a főszerep, ahogy azt megszokhattuk a két együttestől. Kifejezetten izgalmas mérkőzésre van kilátás, ahol a vendégeben érzek többet, akik az újrakezdés utáni összes találkozójukat megnyerték.

VÉGEREDMÉNY: 27:36 => NYERTES 🙂