FAQ: amerikai futball/NFL-en belül a piacoknál tudjuk kiválasztani a mérkőzést. Ajánlott tét mértéke (bankroll): 2 %-a.

Indoklás: Az előző idényben három év után találkozott ismét az időközben AFC-favoritokká előlépő két együttes, hogy aztán egy borzalmas sérülés miatt félbeszakadjon a találkozó. Szerencsére Hamlin túlélte az esetet (kétszer kellett újraéleszteni…), viszont ezt a meccset már le sem játszották végül.

Így viszont a 4–4-gyel kezdő Bengals elbukta az esélyét, hogy megelőzze riválisát, és hiába zárt 12–4-gyel Buffalóba kellett, hogy látogasson a playoffban a rossz időben (hó, fagypont körüli hőmérséklet). Hiába minden, a Cincinnati kiütötte a Billst (27–10).

A Cincinnati az elveszített Super Bowl után az elveszített konferenciadöntő után is rosszul kezdett, az első két meccs után 0–2-vel, négy forduló után 1–3-mal állt. Viszont ezúttal is belelendült a Bengals, amihez nem ártott, hogy az idény első részében a sérülése miatt látványosan szenvedő Joe Burrow ismét az elit formáját hozza: az első négy meccs 2(!) TD-passza után a legutóbbi hármon 8-ig jutott, miközben olyan rangadókat nyertek meg, mint a Seahawks és a 49ers elleni.

A Bills viszont valahogy nem tudja átlépni az árnyékát, kikapott az első fordulóban a Rodgerst rögtön a meccs elején elvesztő Jetstől, majd jött pár szép siker (főleg a Dolphins 48–20-as kiütése), de Londonban a Jaguars felülkerekedett. Ezt egy borzasztóan küszködés Giants elleni mákolás követte, a Patriots ellen viszont már ez sem jött össze, újabb meglepő zakó. A Buccaneers nagy nehezen legyűrte a gárda, de ha egy tized másodperccel hamarabb fordul meg Godwin, akkor a nem túl combos Tampa Bay is legyőzte volna a Buffalót.

Itt most ilyen formákat, játékerőt és azt nézve, hogy a Billsnél még a héten is keresték, ki fog passz ellen védekezni, miközben jön a lendületbe jövő Burrow… Hát nálam ez sima hazai.