FAQ: a tipp értelmezése, hogy a mérkőzés végső győztesére fogadunk, tehát a hosszabbítás vagy az esetleges büntetőpárbaj is beleszámít a tippünkbe.

Winter Classic:
Nem lehet kihagyni a legnagyobb NHL-s szabad ég alatti speciális mérkőzését idén sem, főleg, hogy rengeteg az infó.
A Gillette Stadium ad ma otthont, melynek a befogadóképessége 68 756 fő. Ez a duplája annak, mint amennyit egy NHL stadion befogadni képes. Elhelyezkedését tekintve a Boston tekinthető hazai csapatnak, de egy Montreal drukkernek is kb. 1 óra repülővel az út.
Nézzük a kapusokat. A Boston hálóőre Rask lesz ma, mindenki „meglepetésére”, aki egyedi sisakfestéssel is készült mára. Ezzel remekül lehet leplezni, hogy amúgy pocsékul teljesít a Montreal ellen, az idei év eddig a legjobb, ahol 1-1-0-ra áll, 94,3%-s védési aránnyal. Ha jól számoltam, az összesített statisztikája 4-13-3, vagyis 20 találkozóból 4 meccset sikerült megnyernie. Ezalatt a kanadaiak berámoltak neki 51 gólt, és 91,1%-s védési arányt ért el. Az idei statisztikát nézve a pénteki meccseket szereti, 3-0-1 a mérlege ezen a játéknapon.
Vendégeknél Price sérülésével Condonnak jutott a megtiszteltetés, aki most kezdett el kilábalni egy hosszú vereségsorozatból. Ő még fiatal, róla nincsenek ilyen jó statisztikák, de ő is elmondhatja magáról, hogy „péntek, az én napom”, mivel ebben a szezonban pénteki napon még nem veszített el mérkőzést. 2-7-0-s decemberi stattal nem lehet vagánykodni, de hozzá kell tenni, hogy rengeteg volt a sérült a csapatban.
Ha már sérültek, és sorcserék, a hazaiak aggódhatnak, mivel Brad Marchand volt olyan kedves, és 3 meccsre eltiltatta magát. Ironikus, hogy az Ottawa elleni meccs miatt kapta az eltiltást, és először az Ottawa ellen léphet majd pályára. Idén 34 meccsen 26 pontot szerzett, 15 gól, 11 assziszt, és +8-s értékelésével fontos eleme a csapatnak. De sérült David Krejci is, aki idén 34 meccsen 33 pontot szerzett, nagy assziszt gyáros, 11 gólja és 22 asszisztja van. Rajtuk kívül sérült még az újonc Joonas Kemppainen és Chris Kelly. Krejci és Marchand hiánya nagy fejtörést okoz ma a Bostonnak, Claude Julien edző teljesen felforgatta a sorokat ez miatt. Eriksson – Bergeron – Griffith sorral próbálkozik ma este, illetve egy Beleskey – Spooner – Connolly második sorral, ami nem végleges, ugyanis meccs közben, ha nem válnának be ezek az elképzelések, visszatérnek az Eriksson-Spooner-Beleskey sorhoz, ami azt eredményezi, hogy egy begyakorolt sor lesz, míg a többiek építkeznek abból, ami van. Egyedül a védelem a biztos, ott a megszokott emberek várhatóak, azonban a sérülések és eltiltások miatt a támadó triók körül teljes a káosz.
Montreal részről nem ilyen súlyos a helyzet, egyedül Price sérülése az, ami gyengíti a csapatot, azonban Brendan Gallagher végre visszatér, és elfoglalja az első soros helyét Pacioretty és Plekanec mellett. Gallaghernek idén remek szezonja van, 22 meccsen 9 gólnál és 10 asszisztnál jár. Hiányozni fog még Tom Gilbert a védelemből, ő idén 36 meccsen 1 assziszttal járult hozzá a montrealiak pontgyűjtögetéséhez.
Összegezve, én ma Montreal győzelmet várok kétesélyben, a bostoni sorok körüli hercehurca miatt.

1-5 => NYERT!