Több okból is úgy gondolom, hogy bár a többség arra számít, mégsem a Bayern az esélyese a mai kupadöntőnek.

1, az elmúlt 4 egymás elleni meccsükből csak 1-szer nyertek a bajorok, és akkor is csak a 85. utáni percben dőlt el a találkozó. Ezen kívül 2 Dortmund győzelem és 1 rendes játékidő döntetlen született.

2, a Bayern előszezonja eddig igen karcsú volt. 5 mérkőzés: 2 GY – 2 D – 1 V, a győzelmek közül viszont az egyik szinte értékelhetetlen, mert annyira gyenge ellenféllel (Guadalajara) játszottak, míg a 2 X és az 1 vereség esetében mindannyiszor tőlük papíron sokkal gyengébbe ellenfeleket sem bírtak legyőzni.

3, Ezzel szemben a Dortmund maximálisan felkészült az új szezonra: 8 barátságos meccset is játszottak az elmúlt hetekben, amelyeken 6 GY – 1 D – 1 V -ét és 28:9 gólarányt értek el, amely még akkor is kiemelkedő teljesítménynek nevezhető, ha ez idő alatt ők is jobbára gyengébb ellenfelekkel játszottak! Az egyetlen vereség pedig a Liverpool ellen született, amely véleményem szerint teljesen belefért.

4, A Bayern erősen tartalékos kerettel kénytelen ma kiállni, rengeteg ugyanis a sérültjük és a formán kívüli játékosuk, a Világbajnokságon szereplők ugyanis megnyújtott szabadságot kaptak, és csak ezen a héten tértek vissza az edzésekre! Sérült: Ribery (szélső), Thiago (középpályás) és Rafinha (védő). Távozott a nyáron: Mandzukic (csatár), Kroos (középpályás), van Buyten (védő) és Contento (védő). Formán kívüli, ezért a játéka erősen kérdéses: Lahm (védő), Götze (középpályás), Müller (középpályás), Boateng (védő), Robben (szélső) és Dante (védő) is. Ha végignézzük ezt a sort, szinte a teljes tavalyi kezdőcsapatot láthatjuk! Ezek után a várható mai kezdőcsapat:

Neuer – Martínez, Badstuber, Alaba – Höjbjerg, Rode, Gaudino, Bernat – Shaqiri, Pizarro – Lewandowski

Ugye, hogy ez mennyire nem a megszokott Bayern-ünk??

5, Persze a Dortmundnak is vannak sérültjei: Reus, Hummels, Sahin, Gündogan és Blaszczykowski, de közülük Hummels kivételével mindenki már régi maródi, tehát annyira nem lesz hidegzuhany a csapat számára a kiesésük, és Reus-on valamint Hummels-en kívül a többiek szinte nem is számítanak stabil kezdőjátékosnak! Az ő várható kezdőjük így a következő:

Langerak – Großkreutz, Papasztatopulosz, Ginter, Schmelzer – Jojics, Kirch, Bender, Mhitarjan – Aubameyang, A. Ramos

Szerintem erős.

6. Az átigazolások terén is eredményesebb volt a nyáron a Dortmund. A Bayern „mindössze” Lewandowski-t (csatár) tudja felmutatni, de vele ugye már tavasszal megegyeztek, Reina (kapus), Rode (középpályás) és Bernat (védő) szinte biztosan csak cserének lettek idehozva. Ezzel szemben a dortmundi Immobile (csatár), Ramos (csatár), Ginter (védő), Ji Dong-Won (csatár) négyes egyértelműen jó erősítések.

Összefoglalva: a Bayern tartalékos lesz, nincsenek még megfelelően felkészülve az új szezonra, a Dortmund pedig sokat erősödött a nyáron, és nagyon masszív előszezonon vannak túl. Éppen ezért az ő sikerükre számítok a meccsen, de csak azért kétesélyben ajánlom a találkozót, mert biztosra akarok menni és lehet, hogy csak hosszabbításban vagy tizenegyesekkel dől majd el. Tippem: 1-1, 2-1

 

Végeredmény: 2-0 => NYERT!