FAQ: a tipp értelmezése, hogy Berdych legalább 5 játék különbséggel nyer. Például: 6-3, 6-3 (~ összesen 6 játék különbség).

Indoklás: Tomas Berdych hendikepes győzelme jó fogadásnak tűnik. A cseh versenyző az oroszországi botlása után most újra magabi
ztosnak és 100%-osnak tűnik, így bátran ajánlom fogadásra. Berdych a világranglista 5. helyezettje, 50/16-os idei mérleggel, ami össze sem hasonlítható Robredo 25/20-as mérlegével. Berdych keménypályán egyébként is nagyon hatékonyan teniszezik, a háromszázadik győzelme felé halad, míg Robredo kétszáz győzelem alatt van, noha négy évvel korábban lett profi teniszező. A spanyol játékos 30. helyezése tökéletesen összhangban van a képességeivel, nem gondolnám, hogy sok esélye lenne a mai elődöntőben. Berdych elsőkörös veresége óriási meglepetés volt Szentpéterváron, de úgy tűnik, hogy most már minden rendben, az előző körben például 6-3,6-2-vel jutott tovább Vesely ellen, míg Robredo döntő szettre kényszerült Bolelli ellen. Eddig 11-szer találkoztak egymással, ebből 7 Berdych győzelem született. Hét meccset játszottak egymással kemény pályán, amiből hatot Berdych nyert, ha ez nem tenné elég egyértelművé az erőviszonyokat, akkor érdemes megjegyezni, hogy idén augusztus végén Cincinnatiban, keménypályán 6-0,6-1-es eredménnyel jutott túl Berdych Robredon. A cseh teniszezőben bőven benne van, hogy -4,5-ről is megnyerje a mérkőzést.

6-1, 6-4 => NYERT!