Indoklás: a Pospisil – Sock páros a két játékos elmondása szerint brahiból állt össze, ehhez képest rögtön, az első versenyen (!) meg is nyerték a legértékesebb trófeát, a Wimbledonit. Azóta természetesen folyamatosan együtt párosoznak, ez az ötödik tornájuk közösen, s már kemény pályán is nyertek néhány hete Atlantában. Ezen a tornán is meggyőzőek, megverték többek között például a világ egyik legerősebbjének tartott Stepanek-Paes duót is. A páros ranglistán is szépen jönnek felfelé, hiába játszanak csak nyár óta egymás oldalán, már mindketten bekerültek a top 30-ba.
A Benneteau – Roger-Vasselin páros egy összeszokott francia duó, mindkettő stabil top 20-as a páros ranglistán – papíron tehát előrébb vannak, mint az amerikai-kanadai duó, de ez pusztán azért van, mert jóval többet játszottak együtt. A francia duó 28 nyert, 13 vesztett meccsnél tart idén, az amerikai-kanadai páros mérlege 16 nyert, 4 vesztett. Könnyen kiszámolható: a franciák a meccsek 68, a mi párosunk a meccsek 80 százalékát nyerte meg.
Még néhány támpont: a meccset kemény pályán rendezik, ez a kanadai-amerikai duónak hazai pálya, ezen a borításon nőttek fel. A franciák salakon jók igazából, ez a páros nyerte idén a Roland Garrost. Benneteau egyesben elődöntős, neki ez élete eredménye, hosszú út után jutott el idáig, ma pedig David Ferrer ellen játszik 7 órától elődöntőt – vagyis egy kimerítő hét után még egyszer pályára kell lépnie egyesben is (egészen biztosan az egyes a fontosabb neki), hogy aztán 2 óra pihenő után kezdődjön a páros! Az amerikai-kanadai páros között jól működik a kémia, számukra kedvező borításon játszanak egy párossal, amelynek egyik tagja könnyen lehet, hogy egy fárasztó, 3 órás meccs után lép pályára. Bátran ajánlom a Pospisil – Sock (képünkön) duót!

 

Végeredmény: 6-7, 6-3, 6-10 => NYERT!