Indoklás: Egy svájci és egy kínai hölgy találkozik a US Open negyeddöntőjében. A svájci (Bencic) csupán 17 éves, jelenleg 58. helyen van a világranglistán, míg a kínai (Peng) 28 éves, s a 39. helyen áll. Mindketten szépen menetelnek a US Openen, ám Peng elképesztő dolgokat csinál, olyan formában van, olyan magabiztosan nyer, hogy az a női mezőnyben nagyon ritka. Nézzük a részleteket, lássuk a két játékos útját a legjobb 8 közé.
Peng (képünkön) honfitársa, Zheng ellen kezdett, nyert sima kettőben. Majd Radwanska ellen lépett pályára, s megdöbbentő fölénnyel intézte el, szinte leütötte a pályáról a képzett, rafinált lengyelt. A harmadik körben 2-0 Vincivel szemben, két napja pedig szintén 2-0 a tizennegyedik kiemelt Safarova ellen – a honfitársát tehát a nagyobb tudás miatt megverte, majd a Radwanska elleni bravúr folyamatosan repíti; Safarova ellen is láttam, az is egészen sima volt. Peng remekel párosban, ott GS-bajnok is, a mostani egyes játéka is nagyon meggyőző.
Bencic nagyon tehetséges játékos, mindössze 17 éves korára is letett már valamit az asztalra. Az eddigi útja remek (Wickmayer, Nara, Kerber, Jankovics),ő viszont Penggel ellentétben nem makulátlan, bukott már szettet, Nara ellen a kiesése sem lett volna meglepetés a játék képe alapján. Kerber legyőzése nem lepett meg (a németnek valamilyen baja van, már az előző körben is szenvedett egy grúz ellen), Jankovicsé igen, a szerb lány saját magát verte el, rengeteg hibát vétett. A két játékos meccseinek nagy részét láttam, ezért mondhatom: Peng agresszív, kezdeményező, winnerek sokaságával nyerte a meccseket; míg Bencic többnyire jól jött ki egy-egy hektikus pillanatból, persze ez az ő érdemeiből mit sem von le.
Nem találkoztak eddig egymással. Mindkét játékos felkészülése jól sikert, sorra nyeregették a keménypályás meccseket. A lelki tényezők (aki 28 évesen, élete formájában egyszerűen leüti a Radwanska- és a Safarova-szintű teniszezőket, az nem egy 17 éves kislány ellen fog megállni) és a Pengtől látott, női mezőnyben ritka erőteljes hullámvölgyektől mentes játék miatt bátran ajánlom a kínai győzelmét. Egy adalék a két játékos útjához: Peng eddig 3-szor, Bencic 12-szer bukta el az adogatását! Tippem: 2-0, 2-1 Peng javára. A sima győzelemre biztosan fogadnék, a 2-0-ra nem, sok sikert mindenkinek mára is!

 

Végeredmény: 2-6, 1-6 => NYERT!