FAQ: jégkorong, NHL.

Indoklás: Végre magára talált a tavalyi alapszakasz győztes, zsinórban nyolcat nyert a Tampa, így feljöttek a második helyre a divízióban, de 3 mérkőzéssel kevesebbet játszottak, mint az első Boston.
Idén is a legerősebb támadóegységgel rendelkeznek, emberelőnyben a floriadi alakulat a leghatékonyabb (29.2%), míg a mérkőzésenkénti 3.69 szerzett találatuk is első a mezőnyben. A 8 győzelemből álló széria alatt összesen 38 gólt szereztek, kilencet (!) csak a legutóbbi, Canucks elleni fellépésükön. Ez nagyrészt annak köszönhető, hogy Cooper edző végre visszarakta Stamkost az első sorba Kucherov mellé (~ez a sor a Vancouver ellen 9 ponttal zárt.)
Alapjáraton a Coyotes egy nagyon jó csapat lett idénre, akik főleg a védelemről és a kapusteljesítményről lettek idén híresek, de ma sem a kezdő kapus Kuemper, sem pedig a cseréje, a finn Raanta nem lesz bevethető. Így várhatóan az a Hill kezd ma este, akinek karrierje során mindössze 3 mérkőzése van a major ligában. A Coyotes offense annyira nem veszélyes (21.), főleg a jelenlegi Tampa védelem és Vasilevski ellen lehetnek ma nagyon kevesek.
Hazai pályán rendre szórják a gólokat Stamkosék, ma a tartalék kapus ellen is jó pár gólt szerezhetnek. Sima hazai győzelmet várok.

végeredmény: 4-0 => NYERT! 🙂

error: Ez a tartalom szerzői jog által védett!