FAQ: Amerikai futball, NFL. Az opció az “Eredmények” fül alatt, a “Játékos elkapások” lehetőségei között található.

Indoklás: a Tampa zsinórban 3 elszenvedett vereség után érkezik meg Seattle városába, ahol a 6 győzelemmel álló Seahawks fogadja őket. Egy elég frusztráló vereséget szenvedtek a Titans ellen, amivel igazából véget is ért a szezonjuk.
Jameis Winston, a Bucs kezdő irányítója egészen egyszerűen elfelejtett passzolni: tavaly azt a képet formálta meg bennem, mint egy jó irányító egy középcsapatnál. Idénre egy kifejezetten gyenge irányító lett belőle, egy közepesen gyenge csapatnál. A Panthers ellen, akik nem a secondaryről híresek, 5 (!) interceptiont dobott, míjd legutóbb a Titans ellen is 2 alkalommal adta el a labdát. A Rams ellen lehozta élete legjobb mérkőzését, amikoris 385 passzolt yard mellé 4 TD passzt osztott ki, de azóta beszakadt a teljesítménye. A Bucsnál egyértelműen a futás elleni védekezés az a pont, amiben jobbak a mai ellenfelüknél. Carsont tartom annyira jó futónak, hogy még ez ellen a védelem ellen is életképes teljesítményt nyújtson, és minimálisan levegye a terhet Wilson válláról. Két fontos hiányzója lesz ma a vendégeknek, ugyanis egyik tight end sem lesz ma a keretben, mind a ketten sérültek, így sem Howard, sem pedig Brate nem lesz ma bevethető, ami nagyban megnehezíti mind Winston dolgát, mind pedig a futásjátékokat. A támadófal, ami Winston előtt áll fel, egészen gyenge teljesítményt nyújt idén: Winston sackelték idén a második legtöbbet.
Russel Wilson MVP. Idén 17 TD passzt osztott ki, mellette mindössze egyetlen alkalommal adta el a labdát az ellenfelek védelmeinek, ami nem is kell mondanom, NFL rekord. Idén ő rendelkezik a legmagasabb irányító mutatóval, minden egyes mérkőzésen konzisztens jó játékot produkálnak a labda mindkét felén. Múlthéten a Matt Ryan nélkül felálló, de Schaubbal is kiválóan játszó Falconst verték meg, viszonylag simán, bár ezt az eredmény nem tükrözi. Előbb kiemeltem, hogy mennyire jó futás ellen a Bucs, viszont most a secondaryről, illetve a front 7 munkájáról is mesélnék kicsit: minden együttvéve ez az egység a második leggyengébb idén. Márpedig Tyler Lockett ellen kiváló cornerekre van szükség, ha játékon kívül szeretnénk tartani. Lockett idén is az első számú elkapó, idén már 46 elkapásnál jár, amikből összesen 615 yardot szerzett, ami mellé 4 TD-t sikerült még begyűjtenie. Az utolsó 7 mérkőzésén 45 elkapást jegyzett, ami több, mint 6-is átlag, viszont ma biztosan lehetünk abban, hogy a futójáté limitálása miatt elsősorban Lockett kaphat több passzt. Ha éppen Lockettet őrzi valaki, akkor egyértelmű, hogy az újonc D.K. Metcalf lesz a célpontja Wilsonnak, aki egy valóságos szörny volt a combineon. Metcalf felé 6-7 labda szokott menni találkozónként, aminek közel a felét kapja el. Metcalf is nagyobb terhelést kaphat ma, így abszolút reálisnak tartom, hogy legalább 4 elkapással vegye ki a részét a mérkőzésből.
Ma egyértelműen Winston labdaeladásai lesznek a legfontosabbak, de szerintem ez a Seahawks akkor is veri a Bucsot hazai pályán, ha a vendégek nem adják el a labdát egyszer sem. Szerintem sima hazai, legalább 1 TD különbséget várok.

Végeredmény: 13 elkapás => A tipp NYERT!

error: Ez a tartalom szerzői jog által védett!