FAQ: Rugby, European Rugby Champions Cup.

Indoklás: egy hete ugyanerre a párosításra fogadtam, akkor sikeresen zárult a dolog, miután a Münster nagyon simán, hatalmas fölénnyel, de a pontokban “szűken” verte a Saracens együttesét 10-3 arányban. Az írországi mérkőzésen 64 percet (!) volt a Münsternél a labda, ami egy 80 perces mérkőzésen több, mint hatalmas fölény. Mindenben jobbak voltak, közel 40 kilóval volt nehezebb a “csomag”, vagyis a tolongásban résztvevők összsúlya, így nem meglepő, hogy minden tolongást megnyertek. Passzokban (166-98) és futásokban (136-86) is hatalmas különbség volt a két alakulat között, míg összesen 21 védőt vertek meg az írek. Egy szó mint száz, lemosta a pályáról egy hete az angolokat a Münster. Igaz, akkor a Saracens alakulatából hiányoztak a nagy nevek, ma sok visszatérő lesz hazai részről, de ahogy azt már egy hete leírtam, az angol együttes idén elengedte ezt a bajnokságot, miután 35 pontlevonásos büntetést kaptak a szövetségtől a hazai bajnokságban. Így jelenleg negatív pontokkal állnak ott, viszont ezzel ki is esnének: nyilván nem fog kiesni Európa egyik legerősebb csapata, de nekik nem elég bent maradni, fel kell kúszni a tabellán, hogy jövőre is indulhassanak a nemzetközi versenyeken. A múltheti vereséggel igazából elszálltak a hazaiak esélyei az egyenes kieséses szakaszba jutásra, ugyanis ha a Münster megveri az Ospreyst (ami mindenkinek kötelező!), akkor a Saracens nem juthat már be semmilyen módon a legjobb 8 közé.
A Münster vezeti a Guiness Pro 14 B csoportját, ami igazából egy walesi-skót-ír bajnokság. A csoportból ők szerezték eddig a legtöbb pontot és célt is, pedig nem volt mindig teljes a keret: az Edinburgh ellen csak a cserejátékosok kaptak lehetőséget, míg egy héttel előtte, a Racing ellen csak a rúgó volt a keretben a kezdők közül. Nagyon mély a Münster kerete, elbírják a kettős terhelést, így szeretnének a Champions Cupban is minél tovább küzdeni. Meglepne, ha nem ők nyernék a csoportot, egyértelműen ők a legerősebbek. Egyetlen hiányzójuk sem lesz ma, a legerősebb kerettel vághatnak neki ennek a rangadónak.
Órák alatt fogyott el az összes jegy a mai találkozóra, mert ez egy presztízs mérkőzés lesz mind a két fél számára. Szerintem nagyon torzok ezek az oddsok, ekkora különbség nincsenek a csapatok között, az biztos. Jól látható, hogy a bukik nem mérték fel jól az erőviszonyokat, ugyanis a hendikep határok a nyitás óta naponta változtak össze-vissza. 2 célnyi különbség nem lesz a végén közte szerintem.

Végeredmény: 15-6 => A tipp NYERT!

error: Ez a tartalom szerzői jog által védett!