FAQ: Challenger Barletta.

Alapvetően azért nem kérdés, hogy ebben a párosításban Gianluigi Quinzi (146.) képvisel komolyabb játékerőt, akinek a tavalyi év áttörést jelentett, hiszen behúzta élete első challenger tornagyőzelmét, majd nem sokkal később a másodikat is, plusz még egy döntőt is összehozott. Idén viszont eléggé szenvedősbe nyomja. Tavaly év vége felé beszedett pár sérülést és így kezdte meg az idei szezont is, a phoenixi challengeren pedig szintén fel kellett adnia egy találkozót Harrison ellen, aminek 1 hónapja, azóta pedig csak 2 meccset játszott le, Albot ellen be is kapott amúgy egy bagelt… Nem nagyon volt tehát ideje sem rendesen felkészülni erre a szezonra, sem kipihenni a sérüléseit, és ez meg is látszik az eredményein. Utolsó 5 meccséből csupán 1-et tudott megnyerni, tegnap Yevseyev ellen sikerült mindez, aki amúgy jókora 5-6-os underdogként volt jegyezve, ezért is lenne meglepő, hogy ilyen brutális módon megszenvedett a kazakkal, akinek amúgy nem is a salak a specialitása és amúgy sincs valami nagy formában… Nem volt tehát messze a bravúrtól a srác, de hát így, hogy Quinzi nem 100-as, nem is meglepő annyira.
Mohamed Safwatnak (203.) is elég gyenge szezonja van, de tőle nem is várunk olyan sokat… Kemény pályán is megtanult játszani, de azért az ő kedvence még mindig a salak, pár challenger döntő a legtöbb, amit elért, no meg Garros-főtábla. Múlthéten a Mouratoglou Openen verte Serdarusicet, Herbert ellen pedig összehozott egy tb-t, itt pedig ismét sikerült a horvátot megvernie, ezúttal is 2 szettben egyébként. Persze, ezek nem óriási eredmények, de ahogy mostanában játszik, az nála szinte csúcsformát jelent.
Ennél több nekünk nem is biztos, hogy kell amúgy, hiszen Safwatnál egy jóval gyengébb játékos is képes volt megszorongatni és majdnem kiejteni a torna 1. kiemeltjét, aki nincs 100%-os állapotban. Value-t érzékelek.

Végeredmény: 0-2 (4-6,3-6) => A tipp NYERT!