FAQ: ATP Indian Wells.

Indoklás: Sam Querrey-nek (51.) hosszú idő után volt egy jó tornája New Yorkban, ami egy kis 250-es, túl jó játékosok tehát általában nem vesznek részt ezeken, és ott is nagy meglepetésre kikapott Schnurtól, akiről addig azt sem tudtok, hogy kicsoda körülbelül. Ezután Acapulcóba ment, ami a legerősebb tornái közé sorolható, itt pár éve még Nadalt is verte a döntőben, de egy Isner képes volt szétszedni a játékát és lebreakelni. Indian Wells hasonlóan lassú borítással büszkélkedhet, de ha ott nem jöttek össze a dolgok, nem tudom itt miért történne meg. Berrettini ellen is szarul kezdett és a szakadék széléről valahogy visszatáncolt és behúzta az 1. szettet, majd a 2.-at simán elbukta. Igazság szerint már itt se kéne lennie.
Milos Raonic (14.) az AO-n jól játszott, Kyrgiost, A. Zverevet és Wawrinkát is kiejtette, hogy aztán a torna egyik meglepetésembere, Pouille ellen búcsúzzon. Mondhatjuk, hogy azóta némileg visszaesett és két vereségbe is belenézett, és bár a Wawrinka elleni bőven magyarázható, a Struff elleni már nem annyira. Pár napja sikerült megnyernie egy bemutató tornát, ami nagyjából annyiból állt, hogy egyetlen egy szuper tb-t játszottak a felek és aki azt megnyerte, továbbjutott. Helyén kell kezelni a dolgot, nyilván ezt full komolyan senki nem veszi, de azért ezután a két kissé érthetetlen vereség után jót tehetett a kanadai önbizalmának egy “””tornagyőzelem”””.
Tavaly itt az utolsó kora tavaszi keménypályás Masterseken elég nagyot ment Rao, itt Kaliforniában konkrétan elődöntőt véd, hiszen csak a későbbi tornagyőztes Delpótól kapott ki, ahogy egyébként Miamiban is. Érdekesség, hogy Querrey-vel a negyeddöntőben találkoztak és akkor azért jobb formában vágott neki IW-nek az amcsi, hiszen akkor NY-ban csak a döntőben kapott ki Andersontól döntőszett tb-ben. Úgy gondolom, hogy Big Samnek ez a pálya túl lassú lesz, ami már az olasz teniszező ellen is kiderült. Nincs kis szervája, de azért nem olyan hatékony, mint Rao Macié, aki az utóbbi évekhez képest már nem csak a birodalmi lépegető szerepet tudja eljátszani, hanem igen effektív az alapvonalról és a hálónál is. Az utóbbi évek is azt mutatják, hogy Querrey-nek nem igazán fekszik ez a torna, hiszen tavalyi negyeddöntős szereplése pályafutása legjobbja volt, míg a kanadai 4 éve folyamatosan legalább negyeddöntőzik, egyszer pedig a döntő is összejött, ráadásul elkapta már itt Nadalt is.

Végeredmény: 0-2 (4-6,7-6) => A tipp NYERT!