FAQ: férfi nehézsúlyú címmérkőzés. A tipp értelmezése, hogy (DNB=draw no bet) nincs fogadás döntetlenre opcióval fogadunk Pulev győzelmére. Döntetlen esetén a tét visszajár.

Indoklás: Megmondom őszintén, szerintem Hughie Fury (21 W – 1 L, 11 KO) egy nem kicsit túlértékelt bokszoló, nem csak a szakértők körében, de a fogadóirodáknál is. 2,10 körül mozog az oddsa, ami vicces, mert ezen a mérkőzésen legalább 3,50 körül kéne adni őt. Ugyanis egyetlen említésre méltó ellenfele volt Parker személyében, akiről az utóbbi időkben már kezdd kiderülni, hogy abszolút B kategóriás, talán még az sem… De még tőle is kikapott. Igazából azért is értékelik túl, mert a korábbi világbajnok, Tyson Fury (aki decemberben Deontay WIlderrel bunyózik!) a rokona és mert 2012-ben ifi VB-t nyert szupernehézben. Technikailag nagyon átlagon aluli, ütőereje sem túl nagy, így aztán felfoghatatlan számomra ez az egész.
Pláne, hogy az ellen a Kubrat Pulev (26 W – 1 L, 13 KO) ellen kell bunyóznia, aki élete egyik legjobb formájában van. Sokkal tapasztaltabb is, tehát az ő 37 éve Fury 24-ével szemben a bolgárt fogja segíteni. Több Furynál bőven jobb ökölvívóval mérte már össze tudását, elég csak megemlíteni itt Klicskót, akitől ugyan simán kikapott (bár ezzel mindenki így volt akkoriban), de tapasztalatszerzésnek nem volt utolsó, de említhetném még Chisorát, akit meg is vert illetve Ustinov és Dimitrinenko sem utolsó. Technikailag ő sem tartozik a legképzettebbek közé, ahogy ütőerőben sem a legnagyobbak közé, sőt, simán B kategóriás Pulev is, de Furynál alapjaiban jobb.
Azt is meg kell említeni, hogy a meccset Bulgáriában (Szófia) rendezik, tehát Pulev szülőhazájában, ami az EU-t nézve talán még korruptabb ország, mint a mienk. Itt aligha nyerhet Fury pontozással, kiütni pedig szerintem nem fogja tudni. A bolgár reális oddsa 1,30 körül lenne.

Eredmény: Pulev pontozással nyert => A tipp NYERT!