FAQ: labdarúgás, dél-koreai bajnokság, K League.

Indoklás: A tavalyi 4-hez látogat a K2 liga ezüstérmese. Jó szokásomhoz híven, megpróbáltam kideríteni, ki és hogyan erősített a téli szünetben.

Pohang:

A vendéglátó sem maradt ki az edzőváltásból. Choi Soon-ho állásába került a rossz a rajt, viszont a Pohang Kim Ki-dong-al egészen a 4. helyig lépett előre, és nagyon kevésen múlt, hogy nem ér oda a dobogó legalsó fokára. Mindenesetre a klubnál merészebb terveket szövögetnek az új szezonra. Az átigazolási szezonban okosan, posztokra jöttek új emberkék. Wanderson pótlása tűnt nehézkes feladatnak, aki 15 gólt és 9 gól passzt jegyzett, míg el nem igazolt az Al Ittihad-hoz. Helyére a kolumbiai Manuel Palacious (Anyang) érkezett, aki K2 ben 9 gólt és 4 gólpasszt hozott össze. A középpályára is jutott minőségi igazolás Brandon O’Neill (Sydney FC) személyében, aki idén már 6 tét meccset játszott az ausztrál ligában.  A Pohang az egyik alapító tagja a K Ligának, ezidáig öt bajnoki címet, valamint négy FA kupát és három ACL győzelmet jegyez.  Az ország egyik nagy múltú klubja, de immáron hét év telt el, hogy utoljára bajnoki címet ünnepelhettek a szurkolók.

Busan:

Mire megy a támadófocijával az újonc az első osztályban? A Jo Deok-jae vezette vendég együttes a K2 ben a legtöbb gólt szerezte (72), ám ennek megvolt az ára ugyanis 36 bajnokin 47 gólt kapott a csapat. Az új idényben a prioritást az élvezte, hogy Novothny Soma és Aleksandar Šušnjar helyettesét megtalálja a vezetés. Nos, a magyar játékost Gustav Vintecinco, míg Šušnjart az üzbég Dostonbek Tursunov fogja helyettesíteni. Erősítés gyanánt érkezett még Jonatan Ferreira Reis, aki a szintén távozó Mercurial hívatott pótolni. Új arc még Yoon Suk-young, aki egyet meccsen szerepelt a QPR-ban, illetve a védelembe erősítés gyanánt sikerült megszerezni a két rutinos tapasztalt rókát a 34 éves Kang Min-soo-t és a 32 éves Kim Dong-woo-t. Az új igazolások ellenére, kevés a minőség a csapatban, egyedül Rômulo emelkedik ki, aki 24 éves kora ellenére egy tiszteletbeli hős lett a szurkolók szemében.

Összegzés:

A viszonylag elég magas szorzókat kapunk erre a meccsre, elég jó esély van az overra, ezen belül a Pohang győzelmének. A kétkedő felteheti a kérdést, hát, de miért? Annyira nem acélos a vendég védelem és ha Jo Deok-jae marad a K2-ben alkalmazott támadó futballnál, akkor a Busan túlságosan kinyílhat. Aztán a Pohangban ott van a tavalyi szezon 2. felében egyre jobb formát mutató Iljutcenko – Paločević kettőse, akikről azt mondják, hogy a 2020/21 es szezonban még jobbak lehetnek.

végeredmény: 2-0 => NYERT! 🙂

error: Ez a tartalom szerzői jog által védett!