FAQ: ATP Marokkó.

Benoit Paire (69.) az utóbbi 2 hétben végre elkezdett úgy játszani, ahogy ő tud. Bár év elején az ausztrál túra során úgy látszott, hogy fejben talán valamivel összeszedettebb lett, erre hamar rácáfolt, és alig volt képes 1-2 meccset megnyerni. Ahhoz képest tehát elég üdítő volt azt látni, hogy egy marbellai challengeren normálisan játszik, ahol verte például a kiváló formában lévő Pedro Martinezt is, végül Andujar verte őt meccslabdát hárítva. Utána ugyan kikapott Marcorától, de ebben semmi meglepő nem volt, tekintve, hogy az olasz jól játszik mostanság, no meg amúgy sem jellemző Paire-re, hogy egymást követő két héten jól teljesítsen… Elindult tehát Marokkóban, azonban az 1. meccsén tragikusan gyengén játszott Bedene ellen. Valószínűleg ennek oka az volt, hogy azt gondolta: “faszt se érdekli ez a kis pöcsöm 250-es marokkói torna, lazulgatok inkább 1 hetet itt, aztán zsa Monaco, hiszen úgyis kapok majd a szervezőktől szabadkáryát”. Még ha tán joggal is gondolta ezt, nem így lett, a szervező inkább olyan neveknek adtak lehetőséget, mint Kokkinakis (WHY?!), Catarina (gz clapclap, az meg ki a fasz), MUNAR (akit agyonvert konkrétan Paire az előző fordulóban) és FAA (végre egy jó döntés legalább…).
Valószínűleg ő már előbb tudta (de legalábbis sejtette), hogy nem vehet részt majd a tornán, így ezek után aztán hirtelen a marokkói torna került prioritás szempontjából az 1. helyre, és ez meg is látszik a játékán, hiszen legutóbbi két meccsét Herbert és Munar ellen szimplán briliáns játékkal nyerte meg.
Jo-Wilfried Tsongának (116.) nem kellett a szabadkártyáért (vagy selejtezőért) izgulnia, hiszen védett világranglistás helyezéssel vehet részt Monacóban, ami után amúgy majd egy bordeauxi challengeren fejezi be az áprilist (wtf, why not Munchen/Estoril?). Ezzel nem azt akarom mondani, hogy akkor majd nem fogja komolyan venni a marokkói tornát, hiszen komolyan veszi, de a main goal mégiscsak az lesz, hogy ott teljesítsen majd 100%-ot, ami több pénz & pont. Ő is kiválóan játszik amúgy ezen a tornán, nagyon jól működik most a tenyerese, s ezen a borításon nagyon jól rá tud készülni ezekre a bombákra, amivel diktálni tudja a pontokat.
3/3-szor verte Tsonga honfitársát, még csak szettet sem vesztett, azonban én akkor is jobb esélyt adok Paire-nek, hiszen neki most hirtelen nagyon fontos lett ez a torna, míg Jónak van alternatívája. Arról nem is beszélve, hogy a vajkezű Benoit-nak nagyon jól megy most. Legalább 40%-ot adok neki, value.

Végeredmény: 2-1 (2-6,6-4,6-3) => A tipp NYERT!